Hanu: Motrenii au adoptat o treime din câinii duşi la padoc

Adăpostul de animale construit în municipiul Motru a fost pus în funcţiune de circa o lună, anunţă primarul Dorin Hanu. Edilul a precizat că hingherii au adunat de pe străzi circa 30 de căţele gestante, dar şi câinii agresivi. Primarul spune că, deşi nu se aştepta, nu mai puţin de 10 maidanezi au fost adoptaţi, cu acte în regulă, în ultima perioadă.

Autorităţile locale din municipiul Motru spun că numărul maidanezilor de la nivelul localităţii este într-o continuă creştere pentru că sunt aduşi din alte oraşe şi comune învecinate. Primarul Dorin Hanu a spus că a solicitat oamenilor legii să ajute la stoparea fenomenului de transhumanţă canină. „Problema cea mare este acum că ni se aduc foarte mulţi câini din exterior. De când au aflat că avem padoc, aproape în fiecare săptămână găsim cu zecile pe străzile oraşului. Este un disconfort foarte mare. Am solicitat şi către Poliţie să ne sprijine, să se facă filtre, pentru că se aduc cu dubele, cu maşinile, bănuim că se aduc chiar de la oraşele mari din zona noastră dar nu avem dovezi deocamdată, dar până la urmă o să avem şi dovezi. Cei de la Poliţie mi-au promis că vor organiza filtre împreună cu Poliţia Locală la intrările în oraş, ca să depistăm pe cei care ne aduc câini din alte zone. Pentru că nu este în regulă aşa, nu este corect. Nu facem nimic dacă pe o parte îi luăm şi pe alta ni se aduc”, a declarat primarul municipiului Motru.

Padocul din localitate a devenit funcţional de mai bine de o lună şi în prezent găzduieşte zeci de maidanezi. Autorităţile locale spun că de la punerea în funcţiune a adăpostului o parte din câini au fost şi adoptaţi. „Ştiţi care este paradoxul? Au strâns vreo 30 de animale din care 10 au fost deja adoptate. Nu îmi vine să cred. Cetăţenii au venit, i-au adoptat, au plătit, pentru că costă, este o sumă de 100 de lei, cred, prevăzută prin hotărâre de Consiliu Local. Sunt adopţii cu acte în regulă. Noi ne-am axat în primul rând pe cei agresivi, deoarece capacitatea padocului este destul de restrânsă şi dacă ne apucăm acum şi îi ducem pe toţi se umple foarte repede şi nu am realizat nimic. În general mergem pe căţele gestante şi câinii agresivi, unde avem reclamaţii de la cetăţeni. Asta până se deblochează legea cu eutanasierea. Oamenii deja s-au învăţat, ştiu numărul de telefon unde să sesizeze, echipa de ecarisaj merge şi ia câinele care produce disconfort sau este agresiv”, a precizat primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: