Podul și parcarea din Defileul Jiului, tot la nivel de promisiuni

De ani buni, guvernanții promit să termine modernizările din Defileul Jiului la capitolul infrastructură. După reabilitarea drumului național, au mai rămas restanți să realizeze o parcare în apropierea Mânăstirii Lainici și un pod peste Jiu pentru mașinile de mare tonaj. Investițiile se ridică la peste patru milioane de euro, potrivit celor de la Compania de Drumuri.

Senatorul Florin Cârciumaru a încercat să afle care mai este stadiul proiectului, dar nu sunt șanse ca lucrările să înceapă prea curând. Nici despre parcare și nici despre podul peste Jiu, ambele proiecte în apropierea Mânăstirii Lainici, nu se știe nimic concret la mai bine de trei ani de când a fost finalizată modernizarea Drumului Național 66.

Cârciumaru a explicat că a făcut o interpelare ministrului Transporturilor și încă așteaptă un răspuns. “Am primit că se rezolvă, că sunt în curs de rezolvare litigiile pe proprietate, că se lucrează la studiul de fezabilitate, la partea tehnică, la proiect. Am făcut interpelare și actualului ministru, dar încă nu am primit un răspuns. Am înțeles că se va relua licitația”, a spus senatorul Florin Cârciumaru.

Din cauză că podul este vechi, a fost impusă o limită de tonaj și din acest motiv transportatorii evită Defileul Jiului. Investițiile au fost promise imediat ce a fost finalizată asfaltarea în Defileu, dar până acum nu a început nicio lucrare în zonă. 

Vizualizări: 1,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: