Un senator cere anchetă pentru distrugerile din Cheile Sohodolului

Senatorul USR Mihai Goțiu a cerut o anchetă pentru distrugerile din rezervația naturală Cheile Sohodolului. Aici, comisarii de mediu au descoperit că au fost dislocate roci din peretele muntelui pentru a trece în voie camioanele încărcate cu lemne.

„În această săptămână, am solicitat, oficial, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Gărzii Forestiere un control legat de distrugerile din una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din România - Cheile Sohodolului (comuna Runcu, jud. Gorj, la granița cu jud. Hunedoara). Pentru a face loc camioanelor cu lemne au fost dislocate (la propriu) bucăți din pereții de stâncă ai Cheilor și au fost realizate drumuri de scos lemnele ilegale prin situl Natura 2000 Nordul Gorjului de Vest (din care face parte și rezervația naturală)”, a anunțat parlamentarul clujean.

Garda de Mediu Gorj a aplicat deja două amenzi obștii care administrează fondul forestier din zonă, de peste 100.000 de lei, doar că acestea nu rezolvă problema, susține Goțiu.
Localnici au semnalat, în mod repetat, atât pe paginile de socializare, cât și oficial, numeroasele transporturi de lemne.

Asemenea distrugeri nu ar fi putut avea loc dacă Direcția Silvică și ocoalele ar fi verificat permanent exploatările, crede Goțiu.

„În interpelare, am solicitat să se verifice atât legalitatea autorizării tăierilor de lemne și a modului de exploatare, dar și modul în care ocoalele silvice și-au îndeplinit atribuțiile legate de verificarea exploatărilor din zonă. Mi-e greu să cred că asemenea distrugeri de amploare - dislocarea stâncilor din chei și drumuri ilegale prin aria protejată s-ar fi putut întâmpla dacă responsabilii silvici din zonă și-ar fi îndeplinit atribuțiile”, a arătat parlamentarul USR.

Vizualizări: 2,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: