Poduri reparate la doi ani de la dezastru

Veste bună pentru localnicii din Bumbeşti-Piţic afectaţi de viitură acum doi ani. Autorităţile locale anunţă că lucrările la cele două poduri luate de apă sunt aproape de finalizare şi vor fi date în folosinţă în cel mai scurt timp. Din fericire, localnicii nu vor mai folosi rute ocolitoare şi nici poduri improvizate.

Este vorba de o investiţie de aproximativ 1.000.000 de lei prin programul pentru situaţii de urgenţă. Două poduri de pe raza comunei Bumbeşti-Piţic au fost realizate cu banii de la Guvern şi cel mai probabil la sfârşitul acestui an vor fi date în folosinţă.

Primarul din Bumbşeti-Piţic susţine că a durat aproximativ un an numai documentaţia şi proiectul. "Anul trecut s-au alocat banii şi vreau să vă spun că lucrările sunt pe final. Este vorba de podul care face legătura între Poienari şi Cătunul Lupeşti, acolo unde sunt 30 de familii şi foarte important este că acolo este şi o biserică, dar şi cimitirul care deserveşte aproximativ 80 de familii. Cel de-al doilea pod este peste râul Câlnic, cel care face legătura şi cu localitatea Prigoria. Aici a fost un pod de tuburi care efectiv au fost luate de viitură. Nici nu le-am mai găsit. S-au folosit rute ocolitoare până acum şi am improvizat poduri tot din tuburi. Într-o săptămână se va circula normal pe poduri", a precizat Michi Nioaţă primarul din Bumbeşti-Piţic.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: