Polaris cere convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență. 250 de tone de gunoi pe zi!

Gorjul produce zilnic 250 de tone de deșeuri menajere pentru care nu are soluție de depozitare din 23 martie, dacă rămâne în vigoare suspendarea activității depozitului ecologic de la Târgu Jiu, administrat de Polaris Mediu SRL. Firma a trimis o adresă joi Instituției Prefectului Gorj, prin care solicită convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență. Motivul ar fi o analiză a situației, având în vedere că suntem în plină pandemie, peste care s-ar suprapune ceea ce Polaris numește “un dezastru ecologic major”.

Reamintim că Agenția pentru Protecția Mediului a anunțat la începutul acestei săptămâni că suspendă autorizația de mediu a depozitului ecologic de la Târgu Jiu, din cauza mirosului neplăcut care afectează locuitorii din zonă. Suspendarea ar intra în vigoare pe 23 martie, iar multe primării au anunțat că le este imposibil să găsească o soluție într-un timp atât de scurt, mai ales că aproape toate depozitele din județele vecine refuză să primească deșeuri din Gorj. Excepție face cel de la Mehedinți, care nu are capacitate decât pentru o treime din cantitate.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a anunțat pe pagina de socializare că Primăria Târgu Jiu a emis autorizația care le permite celor de la Polaris să facă o instalație de ardere care să reducă disconfortul. “Autorizația de construire a instalației de ardere a gazelor de la groapa de deșeuri din Târgu Jiu a fost emisă de către Primăria municipiului Târgu Jiu. Vreau să mulțumesc pentru operativitate conducerii Primăriei Târgu Jiu. Deși termenul stabilit la întâlnirea pe care am avut-o pentru emiterea autorizației era data de 19 martie 2021, autorizația a fost eliberată cu două zile mai devreme. Astfel, investiția în eliminarea mirosului degajat de groapa de gunoi poate să înceapă, iar termenul maxim asumat de operator este de 11 săptămâni. Așa cum am stabilit, o comisie va verifica săptămânal stadiul realizării lucrărilor de conformare”, a transmis Răducan.

Pe de altă parte, Polaris a cerut și în instanță, la Tribunalul Gorj, suspendarea actului administrativ prin care APM Gorj i-a suspendat autorizația de mediu.

Vizualizări: 2,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: