Poliţia Comunitară, sancţionată de ITM Gorj

Poliţia comunitară Târgu Jiu a fost sancţionată cu 6000 de lei de inspectorii de muncă în urma sesizărilor mai multor angajaţi cum că muncesc peste program sau referitor la concursul pentru ocuparea posturilor, ce trebuie ocupate în urma noii organigrame.

În urma sesizărilor primite de la mai mulţi poliţişti comunitari inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au trecut la verificări. Unele aspecte semnalate de angajaţii Poliţiei Comunitare s-au confirmat şi au dus chiar la sancţiuni. “În urma controlului efectuat de Inspectoratul de Muncă, Poliţia Comunitară a fost amendată cu 4000 de lei pe Securitate şi Sănătate în Muncă, pentru lipsa materialelor informative şi cu 2000  de lei pe Relaţii în Muncă, pentru nerespectarea repaosului săptămânal“, a declarat inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu.

Scandalul în cadrul Poliţiei Comunitare dintre angajaţi şi conducere a început de când au fost anunţate restructurări. La momentul respectiv a apărut şi o listă cu cei care vor rămâne în continuare în cadrul instituţiei, listă stabilită de şeful Poliţiei Comunitare, cel puţin asta spuneau angajaţii atunci. De atunci reclamaţiile au continuat şi câţiva comunitari au sesizat la Inspectoratul Teritorial de Muncă faptul că sunt ţinuţi peste program fără să fie plătiţi, lucru care s-a dovedit a fi adevărat. În urma restructurărilor la Poliţia Comunitară vor rămâne numai 100 de angajaţi din 300.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: