Politicieni, aruncaţi-vă-n Jiu! Nimeni nu va sări să vă scoată

Narcis Daju şi invitatul din această seară, Sorin Călugăriţa, directorul publicaţiei „Obiectiv gorjean”, dezbat şirul incredibil de sinucideri trase la indigo. Mai mulţi tineri gorjeni şi-au prins în spate rucsacurile pline cu pietre şi şi-au căutat alinarea pe fundul Jiului.

N-am auzit niciunul dintre pretinşii psihologi din Gorj subliniind că astăzi tinerii sunt alungaţi de peste tot şi agresaţi peste tot. În primul rând, tinerii sunt torturaţi de ziua de mâine. Pentru ei statul român nu are niciun proiect, niciun plan, niciun loc liber. Ei nu se pot imagina peste o zi. Unde vor munci? Între care patru pereţi îşi vor întemeia o familie şi vor da naştere copiilor lor? Acestea sunt întrebările la care vor încerca să găsească răspuns cei doi invitaţi în cadrul emisiunii Panoul de onorare de la Gorj Tv, de la ora 19.

Săptămâna trecută, derbedeii care se pretind oameni politici au reuşit până şi performanţa de a compromite ideea de grevă a foamei, ca formă extremă de protest la care recurgi în numele unor principii şi valori de netăgăduit. La Târgu Jiu, politicienii locali fac greva foamei între micul dejun şi cină, cum foarte inspirat titra un cotidian local. Toţi, dar absolut toţi oamenii simpli ai acestui judeţ ar fi mult mai câştigaţi dacă politicienii ar fi cei care s-ar arunca în Jiu. În mod cert, absolut nimeni nu ar sări să-i scoată. Cel mai probabil, ar face un lanţ viu în jurul râului, să se asigure că nu vor mai ieşi niciodată de acolo.

Narcis DAJU

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: