Politicienii Gorjului nu se mai joacă de-a chelnerii Crăciunul acesta

Acţiunea caritabilă care i-a transformat anul trecut pe politicienii din Gorj în chelneri pentru o seară nu mai are loc anul acesta. Fundaţia „Inimi de gorjeni”, care este formată din şefii Consiliului Judeţean, ai Primăriei Târgu Jiu şi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului, nu a luat încă o decizie definitivă, dar nici nu a conceput vreun proiect al vreunei astfel de acţiuni până la momentul actual.

            Şefii instituţiilor amintite dau de înţeles că ediţia de anul trecut a fost şi prima, dar şi ultima, atunci reuşindu-se strângerea a circa 70.000 de lei, bani care au fost folosiţi pentru branşarea unor case la reţeaua de electricitate. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, afirmă că timpul scurt rămas până la sărbători şi programul încărcat al acestei perioade face aproape imposibilă organizarea unei noi ediţii a acţiunii caritabile. Călinoiu a fost în decembrie 2007 unul dintre politicienii deveniţi pentru o seară chelneri de ocazie. Acelaşi rol l-au mai jucat atunci Florin Cârciumaru şi Dorin Hanu, dar şi şeful de la Protecţia Copilului, Constantin Preoteasa.

            Fiecare dintre aceştia a avut invitaţi de seamă la mesele la care au servit, în special directori din minerit şi energie sau oameni de afaceri ori alţi politicieni, cu toţi oferind circa 100 de euro pentru meniul servit. Invitatul de seamă al manifestării de acum un an a fost Adrian Năstase, fostul premier fiind prezent atunci la Târgu Jiu pentru a-şi lansa o carte. Colegii săi de partid l-au chemat alături de ei, la petrecere fiind prezenţi şi Victor Ponta cu Daciana Sârbu, cheful transformându-se în unul al reprezentanţilor de frunte ai PSD şi PNL Gorj.

            Şeful Consiliului Judeţean afirmă că singura acţiune caritabilă la care nu a renunţat iarna aceasta este aceea a tăierii unui porc pentru minorii care provin de la Casa de Copii. La aceasta se adaugă oferirea de pachete pentru copii din centrele de plasament şi pentru bătrânii din centrul de la Suseni, acţiune pe care o vor derula şi alte instituţii din judeţ. De altfel, de azi încolo copii au liber la colindat pe la Primărie şi Consiliul Judeţean, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene alocându-şi bugete de timp speciale pentru a asculta colindele micuţilor.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: