Târgu Jiu: Baritonul Martinoiu primeşte o mlaştină în locul unui teren central

Celebrul cântăreţ de operă Vasile Martinoiu continuă lupta cu primăria municipiului Târgu Jiu pentru un teren din strada Izlaz. Baritonul Martinoiu s-a aflat vineri la Târgu Jiu, ocazie cu care a revăzut meleagurile copilăriei sale, dar şi-a adus aminte şi de lupta interminabilă pe care o duce cu primăria privind retrocedarea terenurilor care au aparţinut familiei lui. Deşi are hotărâre definitivă pentru terenul din str. Izlaz, primăria o ignoră şi îi propune un teren mlăştinos din Preajba. Primarul Cârciumaru este pasibil de plata a 150 de lei pe zi daune cominatorii pentru fiecare zi de întârziere.

Baritonul Vasile Martinoiu deţine încă din anul 2012 o hotărâre definitivă şi irevocabilă de punere în posesie asupra unui teren de peste şase mii de metri pătraţi în cartierul Vădeni, însă primăria nu ia act de sentinţa instanţei de judecată şi amână reconstituirea dreptului de proprietate. Instanţa a obligat primăria chiar şi la plata unei daune cominatorii în valoare de 150 de lei pe zi până la îndeplinirea obligaţiei, numai că primarul Cârciumaru nu poate să-l pună în posesie câtă vreme terenul respectiv are un alt proprietar. Vasile Martinoiu a spus vineri că reprezentanţii Direcţiei Juridice din cadrul primăriei au venit cu două oferte pe care însă celebrul bariton le-a refuzat. „Primăria Târgu Jiu mi-a oferit o suprafaţă mult mai mare de teren decât ce am eu în Islaz, dar undeva în apropiere de Poiana Narciselor, un teren mlăştinos, plin de bălţi. L-am refuzat categoric. A doua ofertă a fost un teren pe care sunt acum reziduurile de la fabrica de cauciuc. I-am refuzat categoric pentru că eu îmi doresc fie terenul din strada Islaz, fie un alt teren, dar să fie intravilan. Consider că este obligaţia mea morală să lupt pentru pământurile care au aparţinut părinţilor mei, cu toate că acest primar m-a plimbat 14 ani pe drumuri”, a declarat Vasile Martinoiu, cântăreţ de operă.

Proprietăţi în tot municipiul

Terenul din cartierul Vădeni nu este singura proprietate pe care celebrul cântăreţ de operă o deţine în municipiul Târgu Jiu. Acesta mai deţine acte şi pe o suprafaţă de un hectar în Dealul Târgului şi un teren de 8.100 de metri pătraţi în Drăgoieni. „Am ajuns la capătul răbdării, în curând o să-i dau pe toţi pe mâna DNA pentru că de 14 ani mă plimbă pe drumuri, dar ei ştiu că sunt multe ilegalităţi făcute cu aceste terenuri şi de aia amână punerea în posesie”, a spus Vasile Martinoiu. Terenul cu pricina a fost rând pe rând proprietatea mai multor persoane din spaţiul public, dar mai ales la nivel central. „Din informaţiile pe care le am, terenul a fost mai întâi proprietatea fostului ministru al justiţiei, Valeriu Stoica, pentru că soţia acestuia era din Târgu Jiu, apoi, a ajuns în posesia lui Petre Roman, iar acum proprietar este unul Ionel Pârvulescu”, a adăugat baritonul Vasile Martinoiu.

CELEBRU

Vasile Martinoiu s-a născut la 2 aprilie 1934 la Târgu Jiu într-o familie de muzicieni. În decursul anilor, în diverse spectacole, a avut numeroase colaborări cu personalităţi artistice de talie mondială, cum ar fi sopranele Monserrat Caballé, Claudia Parada, Beverly Sills. În palmaresul artistic personal trebuie subliniată şi participarea la multe premiere în diferite teatre din Germania, Italia, Franţa, SUA, Turcia. În anul 2004, preşedintele României i-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: