Primăria Berleşti se mută în casă nouă

Autorităţile locale din Berleşti muncesc de zor să pună pe picioare o clădire cu două etaje în care vor funcţiona sediul primăriei şi o făbricuţă de lapte. Primarul localităţii, Maria Dumitraşcu, spune că cel târziu în luna mai se vor muta în noul sediu, clădirea fiind renovată cu bani de la bugetul local. În aceeaşi clădire primarul va amenaja şi câteva locuinţe sociale, în caz că se întâmplă alunecări de teren, iar oamenii rămân fără un acoperiş deasupra capului.

Noul sediu al primăriei Berleşti va fi peste drum de cel în care funcţionează în prezent. Primarul localităţii, Maria Dumitraşcu, spune că era necesară renovarea acelei clădiri construită încă de pe vremea comuniştilor, acum fiind într-o stare avansată de degradare. În această nouă clădire vor funcţiona primăria şi o făbricuţă de lapte. „Am aprobat din bugetul local suma de 200.000 lei, iar lucrările le fac cu angajaţii firmei primăriei, SC Gospober Prest SRL. Clădirea are parter plus două etaje. La parter intenţionăm să facem o fabrică de lapte pentru că avem foarte multe animale în zonă, dar nu avem piaţă de desfacere, la primul etaj vom amenaja birourile primăriei pentru că suntem foarte înghesuiţi în actualul sediu, iar la ultimul etaj vom amenaja câteva locuinţe sociale pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti.

Lucrările la această clădire sunt destul de avansate, primăriţa Maria Dumitraşcu precizând că urmează să fie finalizate cel târziu la jumătatea lunii mai. „I-am pus deja acoperişul, termopanele, lucrăm la primul etaj. Având în vedere că ne-am apucat în luna februarie, sper să-l finalizăm până la 15 mai”, a adăugat Maria Dumitraşcu.

Muzeu în actuala primărie

În sediul în care funcţionează în prezent primăria Berleşti, autorităţile locale au de gând să înfiinţeze un muzeul al comunei, dar şi o bibliotecă. „În clădirea în care funcţionează acum primăria vom amenaja o bibliotecă şi un muzeu, clădirea este bună. Tot aici va funcţiona şi firma primăriei. Firma are zece angajaţi, şapte zidari, un administrator, un şofer pe microbuz şi un salariat pe apă şi canal. Aparatul primarului are 15 salariaţi. Mă bucur foarte mult că am realizat această investiţie din bugetul local şi că am scăpat comuna de o ruină”, a declarat Maria Dumitraşcu, primarul comunei Berleşti.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: