Poliţişti –miliţieni încătuşaţi pentru că au omorât în bătaie un gorjean

Doi oameni ai legii din judeţ au ajuns să poarte cătuşe la mâini pentru fapte care s-au petrecut cu aproape patru ani în urmă. Unul dintre aceştia a fost dus ieri la instanţă pentru a i se da mandat de arestare preventivă, celălalt fiind lăsat în libertate la sfârşitul săptămânii trecute. Ambii au dovedit că au avut un comportament de miliţian, bătaia pe care i-au aplicat-o victimei lor producând nu doar moartea acesteia, dar dovedind şi cât de mult au moştenit tinerii poliţişti de la vechii lor mentori.

Agentul Cosmin Militaru a fost dus vineri la Tribunalul Bucureşti pentru a i se emite mandat, dar a primit doar o interdicţie de a părăsi ţara în următoarele 29 de zile, procurorii cerând în continuare, la Curtea de Apel, arestarea preventivă a acestuia. Celălalt poliţist este Eugen Bogdan Papuzu, pentru care anchetatorii au cerut ieri arestarea preventivă, după ce l-au reţinut pentru 24 de ore. Ancheta este făcută la nivel de Parchetul General, asta după ce la Gorj altcineva risca să înfunde puşcărie, după deja binecunoscutul model Marcel Ţundrea.

Cei doi poliţişti lucrau în toamna lui 2008 la Stoina, iar în noaptea de 17 spre 18 noiembrie au fost chemaţi pentru o spargere la un bar, patronul localului primind prin telefon înştiinţare despre declanşarea alarmei. Acesta a mers cât de repede a putut la cârciuma sa şi acolo l-a găsit pe Nicolae Druţu punându-şi băutură în pahar şi butonând cu telecomanda la televizorul din local, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Bărbatul a primit o lovitură peste faţă de la patronul nervos, după care a căzut pe jos, în scurt timp făcându-şi apariţia echipajul de Poliţie format din Militaru şi Papuzu. Cei doi l-au luat pe „suspect” pe braţe şi l-au târât până la maşină, după care l-au dus la sediul Poliţiei, unde a primit o bătaie soră cu moartea.

Anchetă superficială, „identificare” în forţă

Iniţial, anchetatorii gorjeni stabiliseră că patronul localului ar fi responsabil de moartea lui Druţu, mai ales că la necropsie se constatase că moartea bărbatului de 48 de ani fusese violentă, generată, printre altele, de multiplele leziuni şi fracturi costale. Rudele mortului au spus tot timpul că altcineva este vinovat, mai ales că de la 1.45 până dimineaţa la 6.00 Druţu a fost ţinut în sediul Poliţiei Stoina pentru „identificare”, poliţiştii ducându-l de aici mai mult mort direct pe patul său de acasă, unde l-au lăsat „horcănind”. În cele câteva ore petrecute în sediul Poliţiei Stoina omul a fost jucat în picioare la propriu, după cum au descoperit acum anchetatorii de la Bucureşti, martor fiind un al treilea poliţist care a picat pe acolo la fix, cât să-i spună lui Druţu că este un „nemernic”, un „hoţ”, timp în care ceilalţi doi poliţişti aplicau legea şi continuau „identificarea”.

De fapt, Druţu fusese recunoscut de către toată lumea încă de la barul în care intrase prin efracţie, orele pe care şi le-a petrecut acesta în sediul Poliţiei Stoina nefiind consemnate în vreun proces verbal al poliţiştilor Militaru şi Papuzu. MILIŢIENII în cauză nici nu aveau ce să consemneze atâta timp cât l-au ţinut pe bărbatul de 48 de ani numai în palme şi picioare. Când cădea pe mocheta din sala de şedinţe a Poliţiei Stoina, bărbatul era ridicat de cei doi şi luat din nou la şuturi, aşa consumându-se ore bune din noapte, timp în care „identificarea” a continuat cu mici pauze doar pentru a fi adunat cheagul de sânge de pe jos. Dimineaţa, în zorii zilei, trei poliţişti l-au dus pe Druţu acasă, dar era deja târziu.

Adevărul la Bucureşti se află

În 16 iunie 2009 procurorul general al României a dispus ca dosarul de la Târgu Jiu să fie preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Anchetatorii din capitală au descoperit astfel că poliţiştii gorjeni au făcut ancheta doar la locul unde a decedat bărbatul, acasă, nimeni nemergând la barul unde a început totul şi nici la Poliţia Stoina, unde s-a consumat nenorocirea şi unde, probabil, petele de sânge încă erau vizibile. Dacă făceau o anchetă ca la carte, poliţiştii gorjeni puteau să afle şi că unul dintre colegii lor şi-a spălat a doua zi maşina pentru a scăpa de urmele de cheaguri de sânge şi de vomă pe care le avea pe preşurile din spate…În tot acest timp, oamenii legii au aplicat legea, aşa cum au ştiut ei, convinşi fiind că adevărurile nespuse nu sunt aflate niciodată.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: