Poliţiştii comunitari, în febra examenelor pentru a doua oară

Poliţiştii comunitari trec prin emoţii pentru a doua oară, încercând să-şi păstreze locul de muncă. Circa 80 de poliţişti au susţinut examen, ieri, pentru ocuparea celor 50 de posturi suplimentate pentru paza obiectivelor importante din oraş. Dispoziţiile de definitivare pe posturi vor fi emise chiar cu data de azi, imediat cu aflarea rezultatelor, poliţiştii declaraţi admişi urmând a fi puşi la treabă.

Aproximativ 80 de poliţişti comunitari din cei disponibilizaţi au susţinut, ieri, examen pentru ocuparea celor 50 de posturi suplimentate în vederea asigurării pazei operelor lui Brâncuşi. Majoritatea au fost examinaţi a doua oară după ce au fost respinşi la prima evaluare. Un număr de 150 de poliţişti comunitari au fost disponibilizaţi luna trecută. Dintre aceştia circa jumătate şi-au depus cereri pentru a fi reîncadraţi în muncă. „Pentru cele 50 de posturi s-au înscris aproximativ 80 de persoane. Dintre acestea, 5 angajaţi au rămas definitiv pe posturi, fără a mai susţine examen. Este vorba de 4 inspectori şi un funcţionar care se ocupă cu verificarea transmisiunilor”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu. Toate cereri au fost acceptate, însă doi candidaţi nu s-au prezentat la examen din motive necunoscute. “Prin absenţa de la examen, încă o dată unii poliţişti comunitari au dat dovadă de neseriozitate. De asemenea, mulţi dintre foştii angajaţi nu s-au înscris la examen, deşi erau foarte virulenţi. Au demonstrat că preferă să rămână în şomaj chiar dacă li s-a mai dat o şansă”, a mai precizat Ion Tudor. 

Se reîntorc la muncă   

Dispoziţiile de definitivare pe post vor fi emise astăzi, imediat după aflarea rezultatelor, poliţiştii urmând a fi chemaţi la serviciu chiar a doua zi după examen. Poliţiştii reîncadraţi în muncă vor avea ca obiective primordiale paza operelor lui Constantin Brâncuşi şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în parcurile din municipiu. “Cele 50 de posturi au fost suplimentate în vederea asigurării măsurilor de siguranţă şi securitate a operelor lui Brâncuşi, a măsurilor de ordine publică din Parcul Central şi Parcul Coloana Infinitului şi a măsurilor de ordine publică din zona centrală, cu paza fântânilor arteziene. De asemenea, o patrulă va fi prezentă în permanenţă şi în zona parcurilor din Cartierul 9 Mai. Totodată vor fi asigurate măsurile de siguranţă şi pază la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale deoarece acolo se lucrează zilnic cu valori”, a declarat şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.   

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: