Poliţiştii, cu ochii pe pietoni!

Simpla traversare a străzii printr-un loc nemarcat poate să îi aducă azi o amendă nedorită celui care se riscă la aşa ceva, Poliţia Rutieră demarând în această dimineaţă o campanie de prevenire a accidentelor în care sunt implicaţi pietonii care trec strada la voia întâmplării. Campania durează până sâmbătă şi începe la Târgu Jiu şi Motru. Mâine le va veni rândul şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, angajaţi în traversare regulamentară prin loc corespunzător.

„Cu ocazia acestor acţiuni, ce au ca scop reducerea accidentelor de circulaţie determinate de încălcarea normelor rutiere în ceea ce priveşte traversarea neregulamentară a pietonilor, respectiv, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, poliţiştii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră”, menţionează purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, subcomisarul Daniel Tică.

Acţiunea care demarează azi este generată şi de faptul că traversarea pietonilor prin loc nepermis reprezintă una dintre cauzele majore de producere a accidentelor de circulaţie. Astfel, în primele şase luni ale acestui an, în Gorj au fost înregistrate 12 astfel de accidente, cu unul în plus faţă de 2011, şase persoane pierzându-şi viaţa şi alte şase fiind grav rănite.

(G.C.)

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: