Poliţiştii lui Tudor umblă cu pistoale închiriate

Transformarea Poliţiei Comunitare în Poliţie Locală va costa aproximativ o jumătate de miliard de lei vechi. Banii sunt necesari pentru schimbarea însemnelor, procurarea insignelor şi achiziţionarea pistoalelor pentru dotarea poliţiştilor locali. În prezent, Poliţia Locală Târgu Jiu dispune de 20 de pistoale. Armele au fost închiriate de la Poliţia Judeţeană contra sumei de 25 milioane de lei vechi/lună.

Înfiinţarea Poliţiei Locale va păgubi bugetul local cu aproximativ o jumătate de miliard de lei vechi. Banii vor fi necesari pentru schimbarea însemnelor, achiziţionarea insignelor şi a armelor din dotarea poliţiştilor locali. “Înfiinţarea Poliţiei Locale va însemna eforturi financiare deosebite. Toţi bani vor trebui alocaţi de către administraţia locală deoarece nu a fost prevăzut, în acest sens, nici un leu de la bugetul de stat. În primă fază vor fi cheltuite aproximativ 50 de milioane de lei vechi pentru a schimba însemnele. Apoi vor trebui foarte mulţi bani pentru achiziţionarea insignelor. Acestea vor fi emise la nivel naţional. Deocamdată nu s-a emis un preţ pentru ele. Pentru a le obţine la un preţ mai mic le vom achiziţiona grupat cu alte judeţe”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu.

De asemenea, tot municipalitatea va trebui să asigure şi costurile legate de  pregătirea poliţiştilor locali. Poliţia Locală a fost înfiinţată cu data de 1 ianuarie, iar în prezent se lucrează la regulamentul de funcţionare, organigrama şi statul de funcţii ce urmează a fi aprobate în şedinţa Consiliului Local din această lună.

25 de milioane de lei vechi, chirie pe pistoale

Potrivit legii, Poliţia Locală ar avea nevoie de aproximativ 100 de pistoale pentru dotarea poliţiştilor de la intervenţii şi a celor care îşi desfăşoară activitatea în zona parcurilor. În prezent, Poliţia Locală dispune de doar 20 de pistoale. Armele au fost închiriate de la Poliţia Judeţeană contra sumei lunare de 25 milioane de lei vechi. “Va trebui să achiziţionăm mai multe pistoale deoarece este mai rentabil să le cumpărăm decât să le închiriem. În prezent, dispunem de 20 de pistoale pe care le-am închiriat de la Poliţia Judeţeană. Chiria lunară se ridică la circa 25 de milioane de lei vechi, iar un pistol costă în jur de 10-12 milioane de lei”, a mai precizat Ion Tudor.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: