Polițistul trimis la psihiatrie, apărat de sindicat

Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România, a sărit în apărarea polițistului din Gorj trimis la Psihiatrie după ce a făcut greva foamei și a dezvăluit nereguli din IPJ Gorj.

Este vorba de agentul principal Paul Feroiu, care a fost informat de șeful IPJ Gorj că, pentru clarificarea situației sale medicale, a fost programat pentru internare la pat în data de 16 august, la Secția Psihiatrie a Spitalului Gerota din București.

Sindicatul Național al Polițiștilor din România a reacționat. “Internare “la pat” în Secția Psihiatrie, forțată, a unui coleg care a îndrăznit să vorbească despre nemerniciile sistemului. Și despre nemernicii din sistem, adaug eu. Iată noile mijloace moderne de băgare a pumnului în gură în Ministerul Afacerilor Interne!”, a scris Bănică pe pagina de socializare.

Acesta i-a transmis ministrului de Interne că este timpul să plece. “Concluzie: dacă îndrăznești să te iei de guler cu EI și nu mai au nicio variantă de a te aduce la tăcere, te internează la psihiatrie. Asta chiar întrece orice limită a locotenenților ghidați de somnorosul Bode, cu respectarea principiilor “Cosa Nostra”, ne scârbește irevocabil, ne întoarce în timp spre vremurile lui Ghe. Gheorghiu Dej. Și îmi manifest public sentimentul de revoltă împotriva oricărei tentative de îngropare a democrației și a liberei exprimări garantate de Constituția României!”, se mai arată în postarea liderului de sindicat.

Paul Feroiu a făcut în primăvară greva foamei în fața Ministerului de Interne, susținând că s-a produs o mare nedereptate în cazul său. Anul trecut, acesta a fost declarat inapt din punct de vedere psihologic şi nu a mai putut, astfel, să îşi desfăşoare activitatea la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), fiind transferat la Logistică şi, mai apoi, la Ordine Publică, cu toate că în anul anterior fusese declarat cel mai bun luptător din cadrul SAS. Acesta este instructor de Judo şi TIR şi dublu campion la Unifight.

Feroiu a susținut că totul i se trage de la faptul că a fost desemnat să se ocupe cu programul de pregătire fizică şi tehnico-tactică a tuturor salariaţilor IPJ Gorj, dar unii şefi din poliţie nu urmau aceste antrenamente, iar poliţistul a propus măsuri, ceea ce a deranjat.

Galerie foto


Vizualizări: 5,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: