Ponta crede că SNLO şi complexurile aduc profit partidelor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat miercuri că USL va trimite joi Guvernului strategia Opoziţiei în domeniul energetic, printre care eliminarea “băieţilor deştepţi” şi management privat la companiile de stat. Cel care este acuzat de şeful ANAF că a căpuşat complexurile energetice împreună cu Şova spune acum că SNLO şi complexurile Turceni şi Rovinari aduc profit pentru PDL şi UNPR.

Ponta a spus că a decis să prezinte strategia USL în domeniul energiei în condiţiile în care situaţia actuală arată o “perspectivă extrem de negativă”. “Vom solicita să se aplice un set de măsuri întârziate din motive politice, în primul rând Guvernul are datoria să oprească contractele preferenţiale de energie, în special de la Hidroelectrica, cu acei „băieţi deştepţi” care au primit de la Băsescu, din 2008 încoace, contracte şi avantaje materiale”, a declarat Ponta.

Liderul social-democrat a spus că USL mai cere management privat la societăţile de stat şi prezentarea efectelor privatizărilor pentru populaţie. “De doi ani s-a cerut de USL management nepolitic la societăţile de stat, în special la cele din energie. Hidroelectrica în primul rând, Turceni, Rovinari, Romgaz, ele produc profit pentru PDL, UNPR şi UDMR în această campanie. (…) Trebuie explicat ce ţară îşi privatizează resursele energetice într-un moment în care sunt cele mai mici preţuri pentru participaţiile statului. Care sunt interesele financiare şi care va fi soarta angajaţilor din acestor domeniu şi a beneficiarilor?”, a declarat el.

Ponta a precizat că va prezenta presei, gradual, propunerile USL în domeniul energetic. “Vom trimite mâine materialul întocmit de USL şi Guvernului şi vă vom prezenta gradual ce se întâmplă în domeniul energetic”, a menţionat el.

Preşedintele PSD a adăugat că a spus că în condiţiile în care compania naţională a huilei este “în plin proces de desfiinţare”, SNLO este condusă de “membri de vază ai PDL”, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi eventuala centrală nucleară de la Tarniţa sunt blocate, Hidroelectrica a rămas “singura perlă a coroanei” economiei româneşti.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: