Ponta, cu gândul tot mai mult spre Cotroceni

Deputatul de pe Colegiul 6 Târgu Jiu, Victor Ponta, ar putea deveni la mijlocul verii candidatul oficial al PSD pentru Președinția României, devenind, astfel, și primul politician ce are legătură cu Gorjul cu șanse de a câștiga funcția respectivă, asta după ce, în 2009, Constantin Ninel Potârcă și-a încercat norocul pentru a schimba palatul din Meteor cu cel de la Cotroceni.

Social-democrații și-au stabilit ieri un plan de bătaie pentru următoarele luni, data de 1 august fiind aleasă pentru organizarea unui Consiliul Național în cadrul căruia să fie validat candidatul stângii pentru Președinție.

Este evident că șeful PSD are cele mai mari șanse pentru a obține sprijinul partidului într-o astfel de cursă, deși, pe margine, își face deja încălzirea și Mircea Geoană. În următoarele șase săptămâni, lungi cât Postul Paștelui, cei doi, dar și alți social-democrați, au posibilitatea să își convingă colegii de partid să îi susțină, pe 30 iunie fiind convocată de PSD și o ședință a Comitetului Executiv Național. După ședința de pe 1 august, va urma un Congres, probabil peste alte șase săptămâni, în cadrul căruia candidatul partidului va fi asumat de toate organizațiile, Ponta neexcluzând varianta alegerilor interne. Deocamdată el s-a ferit să spună dacă intră în competiție sau nu, lăsându-i pe alegători să aștepte un răspuns până pe 1 august.

„Dacă voi decide să candidez la funcţia de preşedinte al României, evident că îmi voi depune candidatura în cadrul Consiliului Naţional”, a fost răspunsul dat de Ponta la întrebările primite de la jurnaliști pe această temă. Punctul final de desemnare a candidatului PSD îl reprezintă însă tot luna septembrie, când Congresul partidului va stabili cu cine merg social-democrații spre Cotroceni. ”Dacă e un singur candidat, îl vom desemna în Congresul din septembrie. Dacă sunt mai mulţi candidaţi, atunci trebuie să avem procedura de desemnare din cadrul partidului a celui care după aceea merge la Congres”, a adăugat Ponta. Întrebat dacă Mircea Geoană şi-a exprimat dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns: ”Pe 1 august o să ştiţi exact cine îşi exprimă dorinţa şi cine nu”, a mai spus Ponta.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: