Ponta fuge de DNA, şchiopătând

Niciun politician nu a fugit de anchetele DNA aşa cum o face de zile bune Victor Ponta. Probabil că avocata acesteia a văzut probe grele la dosar, aşa că premierul dă pur şi simplu bir cu fugiţii. La prima prezentare la DNA, a refuzat să dea declaraţii, pe motiv că vrea să studieze dosarul. Este un drept pe care îl are oricine este pus sub urmărire penală. Ce a urmat însă este nedemn pentru un om care susţine că respectă instituţiile statului român.

Ponta s-a folosit de calitatea sa de şef de partid şi de guvern pentru a determina parlamentarii să respingă cererea DNA privind urmărirea sa penală şi pentru fapte comise ca premier, fapte de conflict de interese. Dacă era urmărit penal pentru fapte comise la guvern, preşedintele Iohannis avea pârghia legală de a-l suspenda din funcţie. Ponta a refuzat să îşi studieze dosarul la parlament sau la DNA, dar şi-a trimis în mai multe rânduri avocata. A fost citat din nou pentru declaraţii, dar a depus o cerere de amânare, pentru a participa la o acţiune ca prim-ministru, de unde nu putea lipsi. Luni, era din nou aşteptat la DNA, dar a găsit din nou motiv să nu se ducă. A plecat de la Baku, unde a fost la deschiderea Jocurilor Europene, în Turcia, cu aeronava preşedintelui turc Recep Erdogan, spun surse. Zic surse, pentru că oficial nu s-a comunicat nimic. Faptul că Ponta a plecat din Azerbaijan direct în Turcia, fără să mai treacă prin România, cu o zi înainte de audiere, îi face deja pe unii să se întrebe dacă se mai întoarce.

În 1989, generalul Victor Stănculescu devenea celebru pentru că şi-a pus piciorul în gips. Nu era sigur care va fi cursul Revoluţiei, nu ştia dacă să fie cu Ceauşescu sau cu poporul. Au trecut mai bine de 25 de ani şi revine episodul piciorului beteag. Acum, Victor Ponta s-a operat la genunchi, la săptămâni bune după un accident pe terenul de baschet, chiar în ziua în care ar fi trebuit să fie la DNA. Stănculescu a recunoscut ulterior că nu avea nimic la picior, probabil că şi beteşugul lui Ponta mai putea aştepta câteva zile. Sigur, şi audierea poate să aştepte, dar eticheta de fricos nu va mai putea fi ştearsă de pe fruntea premierului. Iar liderii PSD stau şi se uită cum Ponta se scufundă cu tot cu partid, cu guvern, cu ţară.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: