Ponta îi dă cu flit lui Cârciumaru

Deputatul Victor Ponta își contrazice șeful de partid, pe liderul PSD Gorj Florin Cârciumaru, chiar de față cu jurnaliștii. De fapt, cel scos deputat de Gorj pe spinarea lui Cârciumaru îl ironizează fin, crede el, pe șeful PSD Gorj, dându-i acestuia din urmă replici în conferința de presă. Păcatul lui Cârciumaru a fost acela de a recunoaște public, în paginile publicației Pandurul, faptul că PSD Gorj este implicat în conducerea Societății Naționale a Lignitului Oltenia cu trei directori - Mihai Dafinoiu, Nicolae Popescu si Grigore Dădălău. Mai mult, Cârciumaru a mai spus și că îl susține pe directorul general al SNLO, democrat-liberalul Daniel Burlan.

Ei bine, Ponta nu vede că iarba este verde și cerul albastru, astfel că nu vede nici pesediștii din conducerea SNLO. "Ne-am dori să fim implicați în conducerile celor trei mari unități economice ale Gorjului, SNLO și complexurile energetice Turceni și Rovinari, dar nu suntem, pentru că domnul Videanu a vrut să-și asume el răspunderea pentru ce se întâmplă", susține împotriva evidenței Victor Ponta. Mai mult, deputatul Ponta este și prooroc, susținând că "până la urmă, Tunaru, Davițoiu și Burlan vor trebui să plece de la conducerea celor trei unități". O afirmație cu care politicianul Ponta nu poate să dea greș, deoarece, evident, cei trei nu vor fi veșnic directori. Dar, nu-i așa?, atunci când directorii vor fi schimbați, Ponta va afișa o față inteligentă cu mesajul: "V-am spus eu? "

Vă reamintim câteva din spusele lui Cârciumaru, făcute cu o zi înainte de replica lui Ponta. "În acest caz, nu mă interesează părerile colegilor care nu sunt de acord cu domnul Burlan. Eu am lucrat în sistem şi pot să spun că Societatea Lignitului face paşi pozitivi în aceste ultime luni, mai ales la cât de mult s-a adâncit criza economică. Nu e totul un dezastru în judeţul acesta şi cred că ar trebui să ne revizuim atitudinea şi cu certurile acestea pentru că şi noi, PSD, avem oameni acolo, care, împreună cu domnul Burlan, au făcut tot ce a fost posibil pentru a rezolva problemele societăţii. Mihai Popescu, Nicolae Dafinoiu şi Grigore Dădălău sunt oamenii noştri, de ce să nu o recunoaştem public? Am fost şi la Radio Infinit şi am spus lucrul acesta de vreo trei ori că mă întreba realizatoarea că parcă nu-i venea să creadă. Ceea ce fac eu ar trebui să facă toţi politicienii din judeţ pentru că în timp ce la noi partidele stau blocate în dispute sterile, prin alte judeţe s-au înţeles de mult şi şi-au rezolvat problemele fără gălăgie", a menţionat şeful PSD Gorj.

Nu este prima dată când Florin Cârciumaru face astfel de declarații, în sensul de a recunoaște public că PSD are oameni în conducerea unităților din minerit și energie. Ne este nici prima dată când Ponta sau pupilul său Mugurel Surupăceanu zic invers, ceea ce de obicei îl determină pe Cârciumaru să își nuanțeze declarațiile inițiale și să bată în retragere. Un exemplu ar fi și intenția lui Cârciumaru de a relua negocierile cu PDL la nivel de Gorj, bunul simț spunându-i că nu este bine pentru județ ca scandalurile să se țină lanț. Dar, de câte ori a anunțat public că va relua negocierile, de atâtea ori a renunțat fără explicații. Ponta a bătut cu pumnul în masă și a spus: nu negociem! Micul Titulescu e bun la matematică, știe că dacă negociază cu PDL, PSD se alege cu jumătate din posturile de directori la deconcentrate. Dacă nu negociază și posturile se împart pe ministere, PSD ia 80%, pentru că ministerele Muncii, Sănătății, Învățământului și Agriculturii au cele mai multe deconcentrate.

Aflat între ciocanul Ponta și nicovala Condescu, președintele PSD Gorj Florin Cârciumaru nu reușește să ne prezinte o poziție politică din care să înțelegem clar de ce am rămas singurul județ în care coaliția nu funcționează măcar pe hârtie, că în realitate conflicte sunt peste tot.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: