Ponta o pune pe liberala Ramona Mănescu la Transporturi

Deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu sunt nominalizările pe care PNL le va înainta premierului Victor Ponta a anunţat, duminică, preşedintele PNL Crin Antonescu. Premierul Victor Ponta a declarat că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens. În fapt, Ponta a sugerat că Mănescu ar fi o variantă bună pentru Transporturi, chiar înainte ca PNL să facă această propunere.

Deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu sunt cele două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor înaintate premierului Victor Ponta, în urma votului de sâmbătă din BPN al PNL.

Victor Ponta declarase, înaintea de propunerile PNL, că o nominalizare a Ramonei Mănescu pentru funcţia de ministru al Transporturilor reprezintă o variantă mai bună decât alte propuneri, aşteptând o decizie oficială a PNL.

Sâmbătă, premierul Victor Ponta a declarat că aşteaptă, duminică, din partea PNL ca pentru Transporturi să fie propusă o persoană cu experienţă politică, imagine foarte bună şi un profesionist în domeniu, insistând asupra faptului că este convins că va fi o propunere foarte bună "sau poate chiar două".

Vineri, surse politice au declarat că premierul Victor Ponta se împotriveşte nominalizării lui Nini Săpunaru pentru funcţia de ministru al Transporturilor, cerând PNL o altă propunere. Ramona Mănescu este de formaţie jurist şi europarlamentar din 2007. Este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale. De asemenea, face parte din delegaţiile Parlamentului European pentru relaţiile cu Peninsula Arabică şi Japonia.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: