Ponta: Rectificarea va fi negativă pentru că sunt bani mai puţini

Premierul Victor Ponta a declarat că rectificarea bugetară va fi votată în ședința de miercuri și că ea va fi negativă. Motivul, spune Ponta, firmele nu au avut profituri bune. Primarii din Gorj așteptau cu sufletul la gură rectificarea deoarece nu mai au bani nici pentru salariile din ultimele luni ale anului.

Victor Ponta a părut surprins că firmele din România mor. Premierul a declarat la Târgu Jiu că rectificarea va fi negativă pentru că nu sunt realizări în dreptul impozitelor pe profit. “Pentru că sunt bani mai puţini decât s-a prognozat, în primul rând, la impozitul pe profit şi, bun, la accize şi la TVA lucrurile merg destul de bine, însă în special la impozitul pe profit, aici avem... partea cea mai mare a fost prognozată, un impozit pe profit din partea sistemului bancar care nu s-a mai realizat pentru că, ştiţi bine, s-au schimbat reglementările şi s-au făcut provizioane, dar şi din partea altor firme, foarte multe intrate în insolvenţă, unele pe bună dreptate intrate în insolvenţă, altele, intrate în insolvenţă ca să nu plătească taxe, că aşa au văzut că se poate”, a spus acesta.

Întrebat dacă vor veni investitorii în Gorj, premierul Victor Ponta a spus că face tot ce poate: “Depinde, eu fac tot ce pot, depinde şi de câte condiţii le putem oferi şi ştiţi foarte bine că deocamdată, cel mai important - şi nu deocamdată, şi mulţi ani de acum încolo - cel mai important pentru Gorj va fi cum funcţionează compania energetică şi zic că lucrurile merg în direcţia bună”.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: