Ponta se apără cum ştie mai bine: minţind!

Victor Ponta, întâiul prim-ministru în funcţie urmărit penal, se apără de acuzaţiile aduse de procurorii DNA cum ştie mai bine: la televizor, minţind.

Ponta a prezentat documente prin care directorii de la complexurile Turceni şi Rovinari i-au confirmat în 2009 că el personal sau casa lui de avocatură nu au avut contracte cu acestea. Nimic mai adevărat, doar că Ponta demontează o acuzaţie care nu i-a fost adusă. Procurorii nu spun că avocatul Ponta a avut contracte cu complexurile şi că avocatul Ponta a primit bani nemunciţi de la Casa Şova, care a avut contracte cu complexurile.

Procurorii mai spun că Ponta a folosit o parte din banii primiţi de la Casa Şova pentru a achiziţiona două locuinţe într-un complex rezidenţial. Ponta se apără de această dată cu o minciună în toată regula: spune că a cumpărat apartamentele în 2006, iar banii de la Şova i-a luat în 2007 şi 2008. Ei bine, din declaraţiile de avere depuse de-a lungul timpului de Ponta rezultă că a cumpărat garsoniera şi apartamentul în 2008, iar în 2012 le-a vândut cu 210.000 de euro şefului de la BCR Leasing, care a fost şi el cadonat de actuala putere cu un loc în consiliul de administraţie de la Tarom.

Ponta mai susţine că nu a avut niciodată calitatea de asociat la Casa Şova, doar că acuzaţia nu este asta. A fost senior partner din august 2007 şi până în decembrie 2009, când a devenit ministru şi a suspendat activitatea cabinetului de avocatură. Ponta a trecut calitatea de senior partner al Casei Şova în mai multe declaraţii de interese. Pe asta nu o neagă, o ignoră.

Premierul a mai fluturat ieri la televizor cele 17 facturi emise către Casa Şova, spunând că există, sunt reale, nu sunt falsuri şi că toţi avocaţii emit facturi. Nu a spus însă că nu toţi avocaţii emit facturi pentru servicii inexistente, iar când vine un control trag la xerox prestaţiile altor avocaţi şi se semnează pe ele, pentru a crea o aparenţă de legalitate.

Pe lângă faptul că minte în legătură cu unele acuzaţii, Ponta se face că uită de altele. Uită că a folosit timp de doi ani o maşină de lux la care leasingul a fost plătit de Casa Şova. Nu spune nici de ce cumnatul său Herţanu, implicat şi el în dosare penale, a beneficiat tot gratis de o maşină plătită de Casa Şova.

Ponta a mai spus că are hârtie de la ANAF-ul lui Blejnar că nu s-a găsit nimic în neregulă la controlul făcut la casa de avocatură. Blejnar spunea la acea vreme că nu a găsit nimic pentru că a găsit închis, pentru că cei de la cabinetul de avocatură Victor Ponta s-au sustras controlului.

Ponta spunea ieri că nu se dă victimă, dar nu ezită să îşi bage la înaintare fiul de 12 ani, căruia i-a explicat că poate ajunge la închisoare pentru că este prim ministru şi are opinii politice diferite de alţi oameni. Dacă Ponta îşi minte copilul, de ce să ne mai mirăm că minte o ţară întreagă.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: