Ponta se opune prezenţei liberalilor în Guvern

Deşi nu a mai spus nimic rău de vreo doi ani de zile despre proaspătul său coleg de deputăţie din fruntea liberalilor gorjeni, proaspăt realesul deputat social-democrat a ieşit ieri la rampă cu o declaraţie în care preciza foarte clar că nu va vota nici un fel de guvern care va avea componentă liberală în structura sa. Victor Ponta susţine că, după votul din 30 noiembrie PSD şi PDL sunt îndreptăţite să se considere câştigătoare ale alegerilor, asta în ciuda atitudinii extrem de ostile pe care a avut-o permanent la adresa democrat-liberalilor.

Deputatul reales în colegiul 6 din Târgu Jiu afirmă că PNL a viciat tot ceea ce era un proces politic normal în perioada în care s-a aflat la guvernare şi, din această cauză, el nu va susţine niciodată menţinerea liberalilor la putere. „Guvernarea de dreapta e rea, iar eu, aşa cum nu am susţinut Guvernul Tăriceanu 2 nu voi fi nici acum partizan al unui guvern liberal. În plus, liberalii sunt parteneri total neloiali, inclusiv la nivel de judeţ, unde nu reprezintă mare lucru pentru că nu au fost votaţi de multă lume”, a menţionat vicepreşedintele PSD. Deputatul afirmă că liberalii vor avea timp în opoziţie să înfiinţeze noi companii naţionale şi să privatizeze diferite sectoare, aşa cum şi-au dorit în cei 4 ani de guvernare. Realesul nu a zis nimic despre Morega, asta deşi în procesul de corupţie pe care îl are pe rol liderul liberal a fost înregistrat în timp ce cerea la telefon anularea unei amenzi <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Baia de Fier tocmai pentru a nu şi-l pune pe Ponta în cap.

Alţii au avut curajul să-şi pună un potenţial ministru al justiţiei în cap, chiar şi în condiţiile în care socrul său este omul numărul doi în stat, Ilie Sârbu fiind preşedinte al Senatului, încă, iar naşul George Maior conducând Serviciul Român de Informaţii. Curajoşii provin, evident, de la PDL, deşi şi la acest partid au fost destui care au făcut „ciocul mic” atunci când a fost vorba de o contră politică. Pe acest fundal, Ponta vine şi susţine că atât PSD, cât şi PDL se pot considera câştigătoare ale acestor alegeri şi dă de înţeles că ambele partide ar putea guverna împreună. „PSD are dreptul să fie la guvernare şi în mod sigur vom fi, chiar dacă nu singuri. PDL are şi el dreptul să se considere câştigător pentru că are numărul cel mai mare de mandate. Nu vom fi singuri la guvernare, noi PSD-ul, şi mai mult ca sigur nu vom avea noi toate mandatele de miniştri, dar oricum nu se va discuta prea curând despre portofolii”, a răspuns Ponta atunci când a fost întrebat dacă îşi menţine în continuare opţiunea pentru a ocupa un posibil post de conducere la Ministerul Justiţiei. Deputatul a precizat că el este în continuare vicepreşedinte în cadrul PSD pe probleme de justiţie şi, în consecinţă, nu exclude o astfel de posibilitate.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: