Ponta se urcă în DD-mobil

PP-DD este un partid de lider, iar acest lider are un nume: Dan Diaconescu. Chiar dacă oficial Diaconescu nu ocupă nicio funcţie în partid, fiind doar fondatorul acestuia, PP-DD înseamnă Dan Diaconescu, aşa cum PRM înseamnă Corneliu Vadim Tudor, iar PNG a însemnat Gigi Becali. O dispariţie sau o erodare a liderului duce la dispariţia partidului.

Părăsit de liberali, PSD cheamă insistent PP-DD la guvernare. Ponta se face că nu vede nimic în neregulă la acest demers, câtă vreme şi alianţa de dreapta vrea să se asocieze cu partidul lui DD. O fi uitat Ponta campania din 2012, când Dan Diaconescu i-a lipit eticheta de ciocoi nu doar în frunte, ci pe toate părţile corpului? În campania de la Târgu Jiu, cea care l-a făcut pe Ponta, premier în funcţie, să tremure, după cum îşi aminteşte acum Crin Antonescu. Nu, Ponta nu a uitat. Aşa că încearcă să spună acum că el nu negociază cu Dan Diaconescu, ci cu preşedintele Simona Man sau secretarul general Liviu Neagu. Ba chiar a lansat unele ironii la adresa lui DD, care va fi preşedintele României aşa cum a fost şi deputat de Târgu Jiu.

Ei bine, după unele surse, Dan Diaconescu a câştigat alegerile la Târgu Jiu şi doar un mecanism de fraudat bine pus la punct a răsturnat în 2012 rezultatul alegerilor. E şi logic, pentru că este greu de crezut că DD a fost pe media partidului în Gorj şi nu mult peste, cum ar fi fost normal. Câtă vreme nu sunt dovezi, ci doar unele mărturii în acest sens, probabil că victoria va rămâne a lui Ponta. Cert este că DD simte acum gustul victoriei, pentru că indiferent dacă va câştiga sau nu ceva din aceste negocieri, rămâne cu satisfacţia că Ponta s-a arătat dispus să urce în DD-mobil, copilot într-o aşa zisă luptă antiBăsescu. Pentru că mesajul lui Dan Diaconescu a fost că vrea să adune „în jurul lui” toate forţele anti-Băsescu. Iar Dragnea şi mai apoi Ponta au răspuns: Vom fi acolo! Marele PSD se urcă în portbagajul DD-mobilului, pentru a trece puntea prezidenţialelor.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: