Ponta și „domnul Dan” se înțeleg pentru că nu își vorbesc

La un an și jumătate de la campania electorală pentru alegerile parlamentare în care Dan Diaconescu și Victor Ponta au dus o luptă pe viață și pe moarte pentru a cuceri alegătorii din Târgu Jiu, cei doi par să fi lăsat în urmă bălăcărelile de atunci sau pe cele din jurul privatizării combinatului Oltchim și se pregătesc să devină parteneri de guvernare. „Domnul Dan” cere ministere în Guvern și se vede deja Președinte al României, în timp ce șeful Executivului recunoaște că, spre deosebire de 2012, acum se înțelege cu liderul PPDD atât de bine încât cei doi nu își vorbesc.

Ponta nu vede de ce PSD să nu guverneze alături de PPDD atâta timp cât PDL și PNL au cochetat cu acest partid și nimeni nu îi mai critica pe oamenii lui Dan Diaconescu, așa cum se întâmplă acum, când aceștia încearcă să își impună un ministru în cabinetul condus de deputatul de Târgu Jiu. „Dacă nu se mai aliază cu PDL şi PNL, deodată cei de la PPDD sunt foarte răi. Să fim serioşi! Deci ei sunt buni dacă se aliază cu PDL şi PNL şi sunt răi că se aliază cu noi? Nu, eu cred că electoratul PPDD este mult mai apropiat ca şi gândire, ideologie, cerinţe şi aşteptări de electoratul de centru-stânga al PSD”, a spus Ponta.

Întrebat în legătură cu faptul că Dan Diaconescu ar dori conducerea a două ministere, Transporturi şi Diaspora, Ponta a răspuns: „Acum, dacă îi dăm lui Diaconescu tot ce îşi doreşte, el o să fie preşedintele României, a anunţat asta, după cum a fost şi deputat de Gorj”. De menționat ar fi și că, în 2012, când a venit pentru prima dată în Gorj, pentru a-și anunța candidatura, Dan Diaconescu spunea că Victor Ponta pregătește arestarea sa pentru a nu-l încurca în alegeri. Acum cei doi sunt tot mai aproape de a bate palma și a face o înțelegere care era imposibil de imaginat în urmă cu un an și jumătate.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: