Ponta şi Mischie nu au fost votaţi de soţii

Indiferent de numele câştigătorului cursei de pe colegiul şase la Camera Deputaţilor, un lucru este cert, acela că nici Victor Ponta şi nici Nicolae Mischie nu au fost votaţi de către soţiile lor. Culmea, motivaţia este aceiaşi, doamnele votând la secţiile la care sunt arondate cu domiciliul, în timp ce domnii au preferat să voteze la câte o secţie din colegiul în care au candidat, asta pentru a-şi asigura propriul vot în contul personal.

Fostul lider al PSD Gorj a avut duminică parte de adevărate peripeţii spre cabina de vot, mai ales după ce a venit să voteze fără să îşi ia buletinul de identitate cu el, iar după ce şi-a procurat documentul şi-a dat seama că, de fapt, el nu figurează în buletinele de vot din acea secţie şi, din această cauză, a schimbat secţia de votare. Totul s-a întâmplat în condiţiile în care soţia şi mătuşa lui Nicolae Mischie nu au putut să schimbe şi ele secţia de votare şi, în consecinţă, candidatul nu a putut miza măcar pe voturile familiei.

Nicolae Mischie a candidat pentru un post de deputat, după ce, până în 1996 a mai fost parlamentar, iar în 2000 a renunţat la mandatul de senator pentru a rămâne în fruntea Consiliului Judeţean, perioadă în care s-a şi ales cu titulatura de baron. Ziua de ieri a fost una cu peripeţii pentru fostul lider al PSD Gorj din cauza banalului act de identitate pe care orice alegător şi-l ia cu el de acasă atunci când pleacă spre urna de vot. Mischie a venit la secţia 32 din Târgu Jiu, la colegiul Virgil Madgearu, acolo unde a votat tot timpul. Surpriza a venit însă de abia când candidatul aştepta să primească buletinul de vot, acesta constatând atunci că nu are asupra sa cartea de identitate. „Eu mi-am uitat buletinul acasă. Pe bune! Asta e! Am schimbat haina, serios, mă duc să-l i-au pentru că aşa mi se pare corect”, a schimbat Mischie câteva cuvinte cu soţia pe care a lăsat-o în secţia de votare.

Mischie a fost însoţit la vot de mătuşa care i-a donat casa

Sanda Mischie a votat fără să ştie ce i s-a întâmplat soţului său, ulterior aceasta ajutând-o pe mătuşa Lucica Bicescu să îşi exercite dreptul la vot, mătuşa menţionând că are nevoie de însoţitor din cauza vârstei înaintate pe care o are. Mischie a revenit după câteva minute, dar la secţia de votare şi-a dat seama că el nu figura pe nici un buletin de vot. „Păi eu ce să fac aici, dacă eu nu sunt pe buletin, cum să votez eu aici- Măcar eu să-mi dau votul mie! Nu mai votez aici, am dreptul să îmi aleg orice secţie din colegiul meu şi aşa voi face. Merg la Casa de Cultură a Sindicatelor”, a menţionat acesta, nu înainte de a-şi duce acasă soţia şi mătuşa cu maşina. După câteva minute, fostul lider al PSD Gorj a ajuns la noua secţia de votare, unde, evident, aventurile nu s-au terminat.

Mischie a spus la intrarea în secţia de votare, că, de fapt, avea un act de identitate asupra lui şi că nu a mai votat pentru că şi-a dat seama că nu era pe buletinul de vot. În faţa membrilor biroului electoral, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a fost extrem de jovial, deşi aceştia nu îl găseau pe listele electorale permanente cu alegătorii şi nici nu aveau cum să îl descopere acolo, atâta timp cât el nu figura în listele cu pricina. Conform legii, candidatul a votat pe liste suplimentare, reuşind să primească în cele din urmă buletinele de vot pe care figura şi numele său. La ieşirea din cabina de vot Mischie nu a mers spre urne pentru a depune buletinele, ci în direcţia opusă, spre membrii biroului electoral pentru a-şi recupera actul de identitate. Membrii biroului i-au arătat însă unde este urna şi doar după ce a pus buletinele de vot în urnă Mischie şi-a primit şi cartea de identitate, în toate acestea el văzând şi partea plină a paharului.

„E un fenomen firesc ceea ce mi s-a întâmplat pentru că, luând altă haină şi neluând borseta cu acte după mine, am rămas fără buletin, dar nu e nimic rău în asta. Totul este însă în avantajul meu pentru că aşa mi-am dat votul meu pentru că secţia de votare este în colegiul în care candidez eu. Altfel votam pe alţii. Soţia nu ştiu cum a votat, o să mă duc acasă şi o s-o iau la întrebări”, a spus Mischie, al cărei nume nu s-a regăsit şi pe buletinele de vot folosite de soţia şi mătuşa sa.

Daciana Ponta a votat în Bucureşti

Victor Ponta nu a mai post în postura de o lua la întrebări pe Daciana Sârbu pentru că fiecare a ştiut de la bun început unde ajunge votul celuilalt. Ponta a votat duminică dimineaţa la o secţie din Târgu Jiu, fiind însoţit de Daciana Sârbu, soţia vicepreşedintelui PSD urmând să îşi exercite dreptul de vot în cursul zilei, dar la Bucureşti. Soţii Ponta au fost însoţiţi la secţia 46 de liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, şi de soţia acestuia, Elena, care au domiciliul pe raza respectivei secţii de votare. Candidatul social-democrat şi-a exprimat dreptul de vot pe o listă suplimentară, întrucât are domiciliul în comuna gorjeană Baia de Fier. Ponta a ţinut să le ureze, prin intermediul jurnaliştilor, „La mulţi ani” tuturor celor care îşi serbează ziua numelui pe 30 noiembrie, printre cei felicitaţi fiind şi fiul său. De asemenea, deputatul a menţionat că, la fel ca la orice competiţie, are emoţii pentru votul de duminică.

„Toată lumea are emoţii înainte de o competiţie, normal că am şi eu, dar emoţiile cele mari şi greul cel mare cred că începe de marţi”, a menţionat Ponta. Soţia acestuia, Daciana Sârbu, a precizat că ea va vota în cursul zilei de duminică la o secţie din Bucureşti, întrucât acolo are domiciliul. Europarlamentarul a menţionat că „din păcate” nu îşi poate vota soţul, Victor Ponta dând asiigurări că „va veni şi acea zi în care va putea să mă voteze”.

Victor Ponta a candidat pentru un nou mandat de deputat în colegiul 6 din Târgu Jiu, acolo unde i-a avut ca adversari direcţi pe deputatul PDL Marcel Romanescu, dar şi pe fostul lider al PSD Gorj, Nicolae Mischie, care acum reprezintă Partidul Socialist Român. Până la urmă, singurul dintre cei trei care a fost votat şi de soţie a fost Romanescu, democrat-liberalul spunând că duminică a avut alte probleme decât aceasta. „Eu am fost la vot nu doar împreună cu soţia, ci şi cu ceilalţi membri ai familiei, din acest punct de vedere nu am nici un fel de problemă. Problemele sunt în cartierele de rromi din municipiu unde aceştia au fost căraţi cu microbuzul spre secţia de votare. Nu e corectă o asemenea procedură, dar sper ca la final eu să fiu cel care mă bucur de rezultatul votului, nu cei care i-au cărat pe alegători la urne”, spunea duminică Romanescu. În cele din urmă fostul deputat are totuşi motive de bucurie pentru că nu e simplu ca la 33 de ani să obţii tot atâtea procente într-un oraş ca Tg Jiul, dominat de PSD şi Florin Cârciumaru de la un capăt la altul.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: