Ponta, somat să returneze leafa de deputat

O nouă dispută politică îl are în centrul atenţiei pe deputatul de pe Colegiul 6, Târgu Jiu, Victor Ponta fiind acuzat, nu pentru prima dată, că ar fi plătit degeaba la Camera Deputaţilor, atâta timp cât el nu trece pe la şedinţele de acolo. Acuzaţiile au venit direct de la consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, căruia Ponta îi ceruse să dea el banii înapoi la stat întrucât face politică în funcţia pe care o ocupă la Cotroceni. Reacţia apropiatului preşedintelui Traian Băsescu nu s-a lăsat aşteptată, mai ales că şeful statului a tot fost atacat în ultima vreme de către liderul opoziţiei.

„Mă amuză că domnul Ponta îmi cere să dau banii înapoi la stat. Se pare că şi-a pierdut ruşinea. Eu vin zilnic la serviciu", a declarat Sebastian Lăzăroiu. El a adăugat că ultimul raport al IPP arată că Victor Ponta a fost la serviciu doar 0,05% din timpul de lucru. "Am făcut un calcul şi domnul Ponta trebuie să restituie contribuabililor pe care îi roagă să-l voteze 55.720 RON pentru sesiunea parlamentară septembrie -decembrie 2010, adică 99,5% din banii pe care i-a încasat", a mai spus consilierul prezidenţial.

Declaraţiile de ieri despre prezenţa lui Ponta la şedinţele din Parlament nu sunt primele de acest gen, într-o situaţie similară fiind şi celălalt lider al opoziţiei, Crin Antonescu, „cotat” şi el cu procente extrem de mici atunci când vine vorba despre prezenţa la şedinţe. Ponta a spus, în schimb, că oameni precum consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu îşi încalcă atribuţiile atunci când fac declaraţii politice, întrucât ei sunt plătiţi din bani publici. "Ei merg cu maşinile plătite din bani publici, stau în birourile plătite din bani publici, merg în străinătate în deplasările plătite din bani publici ca să facă politică de partid de joasă speţă. Trebuie să dea acei bani înapoi şi toţi cei plătiţi din bani publici care, în loc să îşi facă datoria, fac politică partinică, ar trebuie să fie plătiţi de partid. Domnul Lăzăroiu poate să păstreze banii pe care îi ia de la PDL, dar pe cei pe care îi ia de la pensionari, de la bugetari va trebui să îi dea înapoi", a afirmat Ponta, declaraţia de avere a parlamentarului gorjean nefiind deloc una a unui politician social-democrat sărac.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: