Ponta, trădat şi de pesediştii gorjeni! Au votat Dragnea!

Rovana Plumb a pierdut şefia PSD, în ciuda susţinerii ei de către Victor Ponta. Liviu Dragnea a obţinut 65 de voturi, faţă de 18 voturi cât a obţinut Rovana Plumb. Liderii PSD Gorj au dat de înţeles că l-au susţinut pe Dragnea. Florin Cârciumaru spune că Ponta nu a influenţat votul. Ba chiar, se declară mulţumit de modul în care s-a desfăşurat şedinţa din cadrul Comitetului Executiv. La rândul său, Ion Călinoiu consideră că s-a readus liniştea în PSD.

Liderul PSD Gorj îl laudă pe Liviu Dragnea, chiar dacă Victor Ponta ar fi dorit-o pe Rovana Plumb la şefia partidului. „Eu sunt mulţumit de modul în care s-au organizat şi desfăşurat lucrurile în şedinţa din cadrul Comitetului Executiv. S-a mers pe vot secret. Aţi văzut că majoritatea membrilor au votat ca domnul Dragnea să se ocupe în continuare de coordonarea partidului până la Congres. Din câte am înţeles, Congresul va avea loc în luna noiembrie. Ţinând cont de experienţa, de ceea ce a făcut de-a lungul anilor, domnul Liviu Dragnea a fost cea mai indicată persoană să preia această funcţie într-o perioadă foarte importantă pentru partid. Eu cred că în şedinţa de miercuri, pe lângă hotărârea pe care am luat-o în ceea ce priveşte coordonarea, s-a demonstrat unitatea partidului şi dorinţa partidului de a-l susţine în continuare la guvernare pe Victor Ponta”, a declarat Florin Cârciumaru.

Preşedintele PSD Gorj spune că pierderea voturilor de către Rovana Plumb nu a fost influenţată de absenţa lui Ponta. „În cuvântul de încheiere, domnul Ponta a spus clar că o susţine pe Rovana Plumb, iar apoi dumnealui a plecat pentru că avea avion să plece, nu ştiu destinaţia, dar ştiu că a mers la aeroport. Faptul că dumnealui o susţine pe Rovana Plumb n-a schimbat cu nimic opţiunea preşedinţilor din teritoriu, opţiunea membrilor Comitetului Executiv, ceea ce scoate în evidenţă că suntem un partid democratic”, a declarat Cârciumaru.

Călinoiu a simţit tensiunea momentului

Ion Călinoiu consideră că prin desemnarea lui Dragnea s-a terminat perioada de incertitudine. „Comitetul Executiv a reuşit să aducă liniştea în partid, să demonstreze că PSD este un partid unit şi că echipa este aceea care conduce. Echipa este una care îşi va asuma responsabilităţile de a avea în perioada imediat următoare un program pe termen scurt pentru pregătirea alegerilor din 2016, dar nu în ultimul rând, în centrul atenţiei va sta susţinerea primului ministru. Nu au existat niciun fel de supărări. Climatul şedinţei a fost unul cu încărcătură destul de mare, dar fără stări de nervozitate. În final echipa ieşit unită. Pentru noi s-a terminat perioada aceasta de incertitudine”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: