Pontănacul şi prostănacul

Geoană şi-a despachetat bagajul. Nu mai pleacă de la şefia Senatului. La un pas de a fi dat afară nu de putere, ci chiar de pesediştii lui. Supărarea cuplului Ponta – Năstase a pornit de la faptul că Geoană „şi-a permis” să facă o vizită în Statele Unite, unde a avut intrări mai mari decât speră Ponta şi Antonescu la un loc. De fapt, ăsta e doar un pretext. Ponta vrea doar să-şi elimine adversarii din interiorul PSD, aşa cum şi Crin Antonescu i-a redus la tăcere pe liberalii care nu erau din gaşca lui. Ponta a scăpat mai întâi de posibilii susţinători ai lui Geoană, şefi vechi de organizaţii în locul cărora şi-a pus partenerii de afaceri, vezi Şova la Olt în locul veteranului Toma, sau de chermeze. Îndepărtarea lui Vanghelie de la organizaţia Bucureşti a fost tot un pas pentru slăbirea aripii Geaonă.

Interesant este că nici în PDL, nici în PSD sau PNL, aşa zişii grei îndepărtaţi din prima linie de către unii care îşi zic tineri şi reformatori nu s-au împotrivit. La PDL am zis că le-o fi frică de dosare, de DNA şi alte instituţii care funcţionează la butoanele puterii. Dar pesediştilor, peneliştilor, de ce le este frică- De ce nu se opun celor doi lideri diletanţi, care se joacă de-a dictatorii în partidele lor-

Nu cred că Geoană şi Vanghelie vor sta cu mâinile în sân, la fel cum nu cred nici în apusul definitiv al tripletei pedeliste BVB. Pentru cei doi, cea mai proastă decizie ar fi să plece din PSD şi să pună bazele unui nou partid, care aşa cum arată lumea politică de astăzi, nu va trece de nivelul de partid de lift. Geoană trebuie doar să stea şi să pândească greşelile lui Ponta, care vor fi din abundenţă. Înclin să cred că locatarul de la Cotroceni îi va da o mână a ajutor. Nu pentru că prostănacul ar fi mai simpatizat decât pontănacul, ci pentru că soliditatea Uniunii Social Liberale constă doar în interesele comune ale lui Ponta şi Antonescu de a rămâne şefi în partidele lor. Fără cei doi la cârma PSD şi PNL, USL s-ar destrăma la presiunea celor din teritoriu fix înainte de alegerile locale.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: