Popeangă (PSD): Schimbarea lui Ciurel, posibilă într-o ţară normală

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, spune că singura salvare a CE Oltenia este mixul energetic. Parlamentarul a criticat modul în care Laurenţiu Ciurel a condus compania, alături de echipa sa, şi vede posibilă schimbarea acestuia din fruntea companiei. Popeangă a criticat şi ultima decizie a administraţiei de a rămâne cu 5 grupuri energetice în funcţiune, care ar duce la disponibilizări în masă.

Reporter: FMI şi Banca Mondială au cerut restructurări masive la CE Oltenia. Premierul Victor Ponta a spus că este de acord doar cu măsuri de eficientizare. Cum vedeţi aceste cerinţe?

Vasile Popeangă: Vreau să spun foarte deschis, fără să caut vinovaţi. Poate unii au timpul să analizeze, fie oameni politici, fie oameni care au fost la sindicate, fie oameni care au fost în conducerea acestor unităţi. Gorjul a pierdut trei momente decisive care îl costă acum. Constituirea celor două complexe de la Mehedinţi şi de la Vâlcea, constituirea companiei Electra pe care a ratat-o şi managementul privat eficient de la CE Oltenia. Au fost pierdute aceste momente, complexul energetic a ajuns în această situaţie. Sigur, i-a fost cerut un plan de reorganizare care înseamnă disponibilizări. Sigur că premierul nu a fost de acord, dar altă soluţie viabilă la acest moment este mixul energetic.

Rep.: Spunea domnul Ponta că e nevoie de un management mai performant. Sunteţi de acord? 

V.P.: Sunt de acord, dar până acum nu a fost un management privat şi nu avea sarcina unui management performant? Sunt foarte supărat că n-a verificat nimeni contractul de management al acestei echipe de la CE Oltenia şi să se fi luat măsuri mai din timp.

Rep.: După această declaraţie, şeful de la CE Hunedoara a fost schimbat. Vă aşteptaţi să aibă loc schimbări şi la CE Oltenia?

V.P.: Nu ştiu, nu vreau să fac preziceri. Sunt sarcini ale Guvernului, eu sunt parlamentar, nu executiv. Dacă ar fi să trăim într-o ţară normală, nu ar fi imposibilă schimbarea domnului Ciurel. Credeţi că este singurul manager în viaţă care poate să rezolve problemele complexului? Dacă am ajuns ca Ciurel să rezolve problemele complexului cu echipa lui strălucită, atunci nu mai trebuie să producem energie în Gorj. Cred că se mai poate schimba ceva dacă vine o echipă de manageri care să fie pe problemă şi care să se gândească al soluţii alternative.

Rep.: Domnul Ciurel a declarat că vor rămâne în funcţiune doar 5 grupuri. Ce ar însemna pentru salariaţi acest lucru?

V.P.: E uşor asta, problema este de ce ai ajuns aici? Cine este vinovat că s-a ajuns aici? Pentru că a avut toată susţinerea legislativă, executivă şi ce mai vrea acest domn Ciurel şi echipa lui de manager în frunte cu Medinţu, cu istoricul Medinţu. Acum când eşti într-o situaţie disperată, dai cu barda şi spui: rămân două unităţi care sunt eficiente cu 5 grupuri. Restul să moară. Când a fost vorba de înfiinţarea Electra, ce a declarat domnul Ciurel? Era şi este singura soluţie de salvare a acestor unităţi. Pentru personal păstrarea a numai 5 grupuri înseamnă disponibilizare. Nu pot să fac exact un calcul, dar oricum nu una mică.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: