Popeangă: Ciurel îl păstrează pe Medinţu să semneze în locul lui

Vasile Popeangă, deputat PSD, consideră că cea mai mare problemă pe care o poate crea Consiliul de Supraveghere lui Laurenţiu Ciurel este aceea de a nu-l accepta pe Medinţu. Asta pentru că nu ar mai avea cine să semneze în locul lui. Pe de altă parte, Popeangă este curios să vadă strategia energetică la care lucrează ministrul Energiei, pentru a identifica locul pe care îl ocupă Complexul Energetic Oltenia. Deputatul PSD spune că aşteaptă ca Ministerul Economiei şi noul Consiliu de Supraveghere să vină cu toate modificările legislative, astfel încât CEO să nu mai aibă probleme pe viitor.

Rep.: Ce decizie credeţi că va lua Consiliul de Supraveghere în ceea ce priveşte echipa de conducere a Complexului Energetic Oltenia? 

V.P.: Echipa de conducere este sarcina noului Consiliu de Supraveghere care a fost constituit din nişte oameni foarte competenţi şi care vor lua măsurile necesare pentru ca directoratul să fie complet. Sigur că cea mai mare problemă pe care o pot crea actualului manager general este să nu-l mai accepte pe Medinţu în noua componenţă. Ar fi o lovitură grea pentru domnul manager general.

Rep.: De ce credeţi că vrea domnul Ciurel să-l păstreze, cu orice chip, în echipa de conducere pe domnul Medinţu?

V.P.: Pentru că n-ar mai avea cine să semneze documentele în locul domniei sale. Dumnealui să decidă şi domnul Medinţu să semneze. În plus, sunt prieteni foarte buni, se cunosc de foarte mult timp şi au mai lucrat împreună.  

Rep.: Consideraţi că închiderea a 25% din capacităţi este o soluţie pentru rezolvarea problemelor Complexului Energetic Oltenia?

V.P.: Dacă pe termen mediu şi lung acest plan de restructurare rentabilizează activitatea CEO şi nu mai au loc disponibilizări şi dacă a fost acceptat de Consiliul de Supraveghere, de Ministerul Economiei şi de sindicate, eu nu pot să fac nici un fel de comentariu. Mă întreb însă ce rol va avea Complexul Energetic Oltenia pe piaţa energetică. Abia aştept strategia la care se laudă că lucrează ministrul Gerea.

Rep.: Ce aşteptări aveţi?

V.P.: Aştept de la Consiliul de Supraveghere şi de la Ministrul Economiei să vină cu toate modificările legislative astfel încât Complexul Energetic Oltenia să nu mai aibă probleme din punct de vedere al producerii, al costurilor şi al livrării. Vreau o companie stabilă, precum şi identificarea alternativelor.

Rep.: PNL a făcut o moţiune pe energie, care în mare parte vizează Complexul Energetic Oltenia, inclusiv demiterea lui Laurenţiu Ciurel. O veţi vota?

V.P.: Deocamdată nu am primit moţiunea respectivă. Moţiunea este un vot politic, decizia este una politică, însă eu voi lua o decizie în funcţie de ce scrie în moţiune.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: