Popeangă: Dragnea îi întinde o capcană lui Ponta

Deputatul Vasile Popeangă este convins că președintele PSD, Liviu Dragnea, îi întinde o capcană fostului premier Victor Ponta. Popeangă nu crede în sinceritatea propunerii ca Victor Ponta să fie noul președinte al Camerei Deputaților și spune că, dacă va accepta, ar fi sfârşitul carierei politice a acestuia.

Rep.: Credeţi că este posibil ca Victor Ponta să preia preşedinţia Camerei Deputaţilor?

V.P.: Posibil este, pentru că dacă grupul propune ca domnul Zgonea să fie schimbat și există majoritate, și există, acum că dacă ALDE și UNPR vor vota pentru schimbarea domnului Zgonea nu vor avea niciun fel de problemă ca să-l schimbe.

Rep.: Va avantaja această schimbare PSD în alegerile din iunie?

V.P.: Îmi este greu să evaluez, nu-mi dau seama nici ce evaluări va face domnul Ponta pentru că, citind foarte multe analize, niște analiști politici spuneau că această revenire a lui Ponta nu este oportună. De fapt, este și pentru o perioadă scurtă, sesiunea asta este deja terminată, sesiunea de toamnă este o sesiune unde se pregătesc alegerile parlamentare, nu este un moment deosebit, doar că reprezintă al treilea om în stat. Mi-e greu să intuiesc ce decizie va lua domnul Victor Ponta.

Rep.: Ar fi acesta un pas în revenirea lui Ponta pe scena politică?

V.P.: Nu știu pentru că dumnealui are deocamdată un proces la Înalta Curte, este greu de prevăzut ce hotărâre se va da. Deci, din punctul acesta de vedere, cineva poate să-l considere un pas în politică sau poate că e momentul să mai aștepte până își clarifică toate aceste lucruri.

Rep.: Credeți că susținerea asta pe care i-o arată Liviu Dragnea este reală?

V.P.: Eu, ca să fiu foarte sincer, nu cred în acest om și după părerea mea cred că este o propunere care cumva nu l-ar avantaja pe Victor Ponta în ceea ce privește viitorul lui politic. Asta după experiența pe care o am și eu în viața politică. Eu nu cred în sinceritatea domnului Dragnea și mai ales a modului cum s-a comportat el față de oamenii apropiați lui Victor Ponta după ce Victor Ponta n-a mai fost președinte și prim ministru. Nu cred în sinceritatea propunerii domnului Dragnea, ci dimpotrivă, să dea Dumnezeu să nu fie o capcană pe care i-o întinde domnului Ponta.

Rep.: Cum vedeți faptul că PSD și ALDE ar putea forma noul USL?

V.P.: Nu trebuie să vă surprindă. La nivelul județului Gorj, dacă votezi ALDE, UNPR sau PRU, sigur că votezi PSD. Nu este niciun fel de problemă, așa e și la nivel național. Nu se poate ca un partid care nu a fost legitimat să aibă al doilea om stat cum este ALDE. Așa ceva nu s-a văzut în viața politică din România în ultimii 26 de ani. Cred că electoratul nu va da curs acestei idei. Dacă se va forma un nou USL pe scheletul PSD-ALDE-UNPR nu va rezista.

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: