Popeangă: Nimeni nu-l va urma pe Geoană la un alt partid

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, a declarat ieri că tot ce i s-a întâmplat lui Mircea Geoană în ultima vreme este rezultatul atitudinii pe care a avut-o față de partid. Mai mult, Popeangă a precizat că este de acord cu măsura care s-a luat împotriva lui Geoană și chiar susține excluderea lui definitivă. ”S-a scos singur afară din partid, nu l-a scos nimeni. Acum se arată mirat că s-a luat o astfel de măsură împotriva lui dar uită cât rău a făcut partidului. PSD i-a creat toate condițiile să acționeze dar a preferat altă cale. De la început a avut o altă agendă de lucru”, a declarat Vasile Popeangă.

Mai mult, Popeangă nu crede că acesta va fi urmat de vreun deputat sau primar la un alt partid, ci crede că va dispărea din viața politică dacă părăsește PSD-ul. ”Nici măcar unul din deputații PSD sau primarii PSD nu-l va urma la un alt partid. De fapt nici nu cred că va fi un alt partid. Când spun că a făcut rău mă refer că a încercat tot timpul să fie deasupra partidului. Eu nu am participat niciodată la acțiunile pe care le-a desfășurat el în afara partidului”, a  adăugat Popeangă.  

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, este însă contrazis în declarațiile sale de un alt deputat, Dan Ilie Morega. Acesta din urmă spune că cel mai probabil Mugurel Surupăceanu îl va urma pe Geoană la un alt partid, alături de toți primarii de pe colegiul său, ca urmare a apropierii dintre cei doi. ”Mugurel Surupăceanu a avut recent botezul fiului său la care a fost prezent și Mircea Geoană. Ca urmare Ponta nu a mai venit la botez. Surupăceanu are și el un număr de primari care vor pleca și ei din PSD alături de el. Iată că acest scandal s-a transformat într-un jihad care a început de la centru și se continuă în teritoriu. Știu din surse sigure că Ponta este extrem de supărat pe fostul său bun prieten Mugurel Surupăceanu”, a declarat Dan Ilie Morega la Radio Infinit. 

Câteva filiale, aproape de Geoană

Potrivit unor surse social-democrate, varianta ca Mircea Geoană să înfiinţeze un nou partid, după ce va fi exclus din PSD, a fost discutată în ultimele săptămâni cu mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, dar şi cu câţiva parlamentari. Conform surselor menţionate, Geoană a primit asigurări că va fi ajutat la înfiinţarea noului partid şi, mai ales, la formarea structurilor teritoriale, de la Constantin Nicolescu (preşedintele CJ Argeş), Silvian Ciupercă (preşedintele CJ Ialomiţa), Bunea Stancu (preşedintele CJ Brăila). Acestora li se adaugă liderii PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, Adrian şi Vasile Mocanu, şi preşedinta PSD Călăraşi, Oana Mizil. Potrivit negocierilor duse de aceştia cu Geoană, cei menţionaţi nu vor demisiona din partid odată cu excluderea fostului preşedinte al PSD, însă îl vor susţine cu resurse, atât financiare, logistice, cât şi umane, pentru crearea structurilor organizatorice ale noului partid al lui Geoană. În plus, mai susţin sursele citate, Geoană va beneficia şi de susţinerea unui grup important de primari PSD din judeţul Dolj. Preşedintele Senatului mizează, de asemenea, pe sprijinul unor parlamentari. Potrivit surselor menţionate, ar fi vorba şi de parlamentari PSD, dar şi de trei senatori şi deputaţi ai UNPR şi chiar ai PNL.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: