Popeangă, primul parlamentar gorjean care renunţă la hotel

Un singur parlamentar gorjean a solicitat până în prezent sume pentru cazarea în regim particular. Deputații primesc lunar 4.000 de lei pentru cazare. Ceilalţi parlamentari stau deocamdată în hoteluri, unde au cazarea asigurată până în martie, dar preţul plătit de la buget ajunge chiar şi la 9.000 de lei pe lună. Abia după aprobarea bugetului pe 2013 vom afla dacă şi pe viitor deputaţii şi senatorii vor putea să stea la hotel sau îşi vor căuta apartamente cu chirie.

Deputații şi senatorii gorjeni au optat în cea mai mare parte pentru a sta la hotel. Doar Vasile Popeangă, cel care a stat şi în mandatul trecut în chirie, a optat pentru aceeaşi formă de cazare.

Gorjul are şi mulţi parlamentari aflaţi la primul mandat, cum ar fi deputaţii Ion Cupă, Răzvan Rotaru, Mihai Weber, Camelia Khraibani și Niculina Mocioi sau senatorii Dian Popescu şi Tudor Barbu. La aceştia se adaugă Scarlat Iriza, care revine în parlament după o pauză de patru ani. Cu toţii au optat pentru a sta la hotel, excepţie făcând senatorul Tudor Barbu, care are domiciliul în Bucureşti. „Opţiunea s-a făcut în prima zi, odată cu validarea mandatelor. Eu îmi caut cazare, dar aştept să văd care va fi bugetul aprobat. Am optat în primă fază pentru hotel, pentru că nu puteam să găsesc ceva din prima zi. Din câte ştiu, şi alţi parlamentari de Gorj caută cazare”, a spus Niculina Mocioi, deputat PP-DD.

Deputatul Vasile Popeangă a renunțat la ideea de a sta la hotel și a optat pentru o locuință cu chirie. Popeangă a fost parlamentar şi în mandatul trecut, astfel că şi-a păstrat apartamentul pe care îl avea deja închiriat. Premierul Victor Ponta locuiește în propria locuință pe care o are în capitală.

Hoteluri de 4-5 stele cu tarife pe măsură

Luxul din hoteluri este totuşi preferat de parlamentari, iar prețurile sunt pe măsură. Hotelurile în care aceștia vor sta anul acesta sunt  Hotel București, Hotel Marriott, Hotel Monte Nelly, Hotel Phoencia, Hotel Rin și Hotel Royal. Prețurile pentru o zi de cazare variază între 190 de lei și 235.

Vineri a avut loc o nouă rundă de discuţii între liderii grupurilor parlamentare iar astăzi, 21ianuarie, plenul celor două Camere se va întruni pentru a modifica Statutul senatorilor şi deputaţilor, astfel încât să poată fi operate economiile bugetare.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: