Popeangă: Voi intra în război deschis cu Ion Călinoiu

Deputatul Vasile Popeangă îl ameninţă pe Ion Călinoiu cu un război deschis. Acesta este supărat pe şeful judeţului din cauză că l-a considerat „un rătăcit prin Parlament”, după ce a participat la votul lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru şefia SIE. Popeangă susţine că se fac presiuni asupra sa pentru a pleca din PSD. Cu toate acestea, spune că va rămâne în partid pentru a nu-i face pe plac lui Ion Călinoiu, care nu-l suportă prin preajmă. Popeangă a recunoscut că a primit oferte din partea mai multor partide, însă a declarat că nu şi-a negociat plecarea din PSD.  

Rep.: Aţi fost contactat de liderii PSD Gorj pentru a fi tras la răspundere după participarea dumneavoastră la votul MRU?

V.P.: Nu m-a sunat nimeni să stăm de vorbă, ei sunt oameni mari, personalităţi şi politice şi profesionale ale judeţului, mai ales Costreie, el e un mare personaj politic al judeţului. Eu îmi pun o întrebare firească, aşa cum l-a întrebat Băsescu pe Năstase în confruntarea finală: Ce păcat o fi pe românii ăştia să aleagă între doi comunişti? Aşa pun şi eu întrebarea pentru gorjeni: Ce păcat o fi pentru gorjenii ăştia ca să-i conducă timp de 20 de ani un venetic. Eu sper ca gorjenii să se trezească la realitate şi să nu-i ofere posibilitatea să ajungă senator, ca să-şi încheie activitatea aşa. Dacă va ajunge senator nu-l mai interesează judeţul Gorj, şi-a luat două apartamente în Bucureşti, în zonă rezidenţială, şi-a mutat copiii la Bucureşti, pentru el Gorjul e cel care l-a făcut mare. Eu sper ca gorjenii să-l taxeze, aşa cum spunea el că eu sunt un rătăcit prin Parlament, el este un rătăcit prin Gorj.

Rep.: Intenţionaţi să plecaţi din PSD?

V.P.: Nu voi pleca din PSD să nu-i dau satisfacţie lui Călinoiu, să mă numească traseist politic. Am văzut că se fac tot felul de calcule, se fac chiar presiuni asupra mea să plec din partid. Se vorbeşte de negocieri sau că aş trece într-o parte sau alta. Nu voi face nici un pas în acest sens, spre liniştea sau neliniştea unora sau altora. Eu încă nu am intrat în război deschis cu Ion Călinoiu, dar nu va mai trece mult până ce voi intra într-un război deschis cu el. Dacă mă dă afară, domnul Costreie o să se uşureze pentru că am fost un om pe care niciodată nu l-a vrut în partid. Voi face nişte dezvăluiri despre cum s-a comportat în 2008, cum mi-a făcut anticampanie, câte manevre a făcut pentru a nu fi acceptat pe liste. În anul 2012 nu a avut ce să facă pentru că premierul Victor Ponta a făcut nişte promisiuni şi a trebuit să se ţină de ele. De asemenea, îi voi pune nişte întrebări ca să răspundă public la ele şi să văd dacă instituţiile statului sunt de acord cu răspunsurile lui.

Rep.: În ce sens se fac presiuni să plecaţi din PSD?

V.P.: Mi s-a transmis de mai multe persoane din jurul lui că, atât timp cât va fi el, eu nu voi mai prinde nici un loc pe vreo listă de consilieri sau de parlamentar. Sunt convins de treaba asta, pentru că el nu m-a vrut niciodată pe nici o listă. Eu sper să nu apuce să mai facă el listele. Dar nici nu plec aşa să-i dau lui satisfacţie. Dacă mă dau afară din PSD nu voi face nici un fel de contestaţie la vreun for superior. Accept decizia şi voi vedea ce fac. Pentru mine Călinoiu a fost un om de litera a treia din alfabet, dar o să se convingă nu peste mult timp că este un rătăcit prin Gorj. 

Rep.: V-aţi negociat deja plecarea din PSD?

V.P.: Vreau să fiu foarte cinstit cu dumneavoastră. Sigur că la noi, în Parlament, se poartă discuţii, dar unii nu recunosc, e treaba lor. Se poartă discuţii pentru că suntem şi noi oameni. Nu vreau să fiu necinstit şi vă spun că am purtat discuţii şi cu cei de la PNL, cu cei de la PSRO şi cu preşedintele PMP, pentru că am fost cu el la câteva emisiuni. Sigur că toţi acolo, în Parlament, ne întâlnim şi purtăm discuţii, dar n-am negociat cu nimeni plecarea din PSD şi trecerea la altă formaţiune politică. Să nu mai fie tot felul de speculaţii: n-am negociat, sincer. Aş fi putut să spun că nu m-am întâlnit cu nimeni, că n-am discutat cu nimeni, dar eu sunt corect şi sunt direct în a recunoaşte.

Rep.: Deci în cazul în veţi fi dat afară, aveţi alternative să nu staţi prea mult pe tuşă?

Rep.: Sigur, alternativa cea mai importantă este să rămân independent. Asta e prima alternativă, dacă mă dau afară. După aceea voi analiza, deocamdată nu mi-am stabilit nişte obiective pentru 2016 că e prematur. Viaţa politică este schimbătoare de la zi la zi, dacă până acum era de la lună la lună, acum e schimbătoare de la zi la zi şi e foarte greu să faci acum previziuni. Nu e nici un fel de problemă, eu mi-am asumat consecinţele gesturilor pe care le-am făcut, că am fost la vot pentru desemnarea lui MRU, cea mai gravă consecinţă este să mă dea afară din partid.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: