Porumbel, în conflict cu USL pentru o candidatură la Novaci

„USL Total”, deviza cu care lansau liderii din judeţ pare să devină pe zi ce trece o coaliţie a scandalurilor totale. Unul dintre membrii fondatori ai PSD Gorj, Gheorghe Porumbel, este gata să plece din partid dacă nu îi este acceptată o candidatură la Primăria Novaci, post care este gestionat de ACD şi pentru care este susţinut un om al liberalilor.

Gheorghe Porumbel este director al Ansamblului „Doina Gorjului” şi de ani buni tot aspiră să devină primar al oraşului Novaci. A candidat până acum de două ori şi a pierdut de fiecare dată „la mustaţă”, în turul doi, situaţie care l-a ambiţionat şi mai mult. Partidul nu i-a spus „nu”, dar acest lucru l-a făcut liderul liberal Dian Popescu, în condiţiile în care postul de la Novaci se află în ograda liberalilor şi conservatorilor. Actualul primar Pantelimon Todea nu mai pare interesat de un nou mandat, iar în locul său este susţinut Dumitru Leuştean, fost şef la Drumurile Naţionale până mai anul trecut. Porumbel nici nu vrea însă să audă că nu el este candidatul USL. Supărarea sa este cu atât mai mare cu cât la Novaci nu va fi făcut un sondaj, el fiind convins că în urma unui astfel de demers ar fi avut şanse pentru o nouă candidatură.

„Aştept să mă dea afară din partid pentru că de bună voie nu o să plec, dar nici la candidatură nu o să renunţ. Eu sunt membru fondator şi acum, când mă uit la cine dă din gură şi nu mă lasă să candidez, constat că majoritatea au trecut şi prin alte partide. Cel care este responsabil de zonă din partea PSD, vicepreşedintele Ciprian Florescu, mi-a spus că şi la Novaci se face sondaj. Eu am şi declarat că dacă nu voi fi pe primul loc în acel sondaj o să stau în banca mea, dar a venit, luni, domnul Dian Popescu la sediu la PSD şi l-am întrebat frumos dacă se face sondaj. Mi-a spus că nu se face, că va candida Leuştean, de la PNL. I-am că voi candida ca independent, iar el mi-a spus că, din contră, eu îl voi susţine pe Leuştean. Candidatul lor deja spune prin Novaci că eu voi fi dat afară, copii mei, tot ca să mă decredibilizeze. Mie până acum PSD nu mi-a dat un semnal clar că nu mă susţine, asta mi-a spus-o doar Dian Popescu”, declară Porumbel.

CANDIDAT PENSIONAR

Şeful PNL Gorj susţine ferm că USL nu îl va avea pe Porumbel drept candidat la Primăria Novaci. „Eu consider că a venit momentul să susţinem un om care să poată sta la Primăria Novaci măcar două mandate. Oraşul acesta este principala poartă turistică a Gorjului, iar acolo trebuie să facem o serie de schimbări, menite să-i atragă pe turişti spre noi. Până acum a fost primar domnul Chiriac, a ieşit la pensie, acum este domnul Todea, se pregăteşte şi dumnealui să iese la pensie, din câte am înţeles. Mai punem pe unul care să iese şi el la pensie la final de mandat- Am auzit că domnul Porumbel m-a făcut şi dictator după ce i-am spus cine va candida din partea USL. M-a plesnit râsul. Îl amăgesc unii din partid că poate să candideze, dar eu vă asigur că nu ne vom juca nicio clipă de-a candidaturile”, declară Dian Popescu.

        

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: