Post de director de club, scos la concurs în Gorj

Ministerul Educației Naționale a scos la concurs patru posturi de director pentru tot atâtea cluburi sportive din țară, una dintre selecții fiind pentru desemnarea conducătorului Clubului Sportiv Universitar „Constantin Brâncuși“ (CSUCB) din Târgu Jiu.

Până în prezent, aceste posturi de director au fost ocupate de persoane desemnate interimar, numite prin ordin de ministru, motivul fiind că posturile au fost blocate. La conducerea clubului târgujian s-au aflat de-a lungul vremii antrenorul Adrian Gorun și secundul Bogdan Chepea. În prezent, clubul este coordonat de Ingrid Alexandra Radu, cadru asociat la universitate, doctorand la Universitatea din Pitești, fost sportiv de mare performanță în tenis.

Tânăra de doar 23 de ani a jucat de-a lungul vremii în competiții precum Australian Open sau Roland Garros. A renunțat la tenis de ceva timp, iar Ministerul Educației a desemnat-o interimar în funcția de director la clubul sportiv târgujian.

CSUCB are mai multe ramuri sportive, respectiv handbal, baschet, atletism, tenis de masă, fotbal, box sau judo. Deocamdată, singurul sport care se practică este cel de handbal băieți, dat fiind faptul că bugetul alocat de ministerul de resort este unul de austeritate. Chiar dacă clubul sportiv a fost înființat la propunerea universității târgujiene, reprezentanții acesteia spun că nu au nimic de-a face cu finanțarea sau coordonarea acestuia, fiind vorba doar de o colaborare între cele două entități. Drept urmare, CSUCB este în subordinea directă a Ministerului Educației Naționale.

Candidații la concursul pentru postul de director al CSUCB Târgu Jiu trebuie să aibă studii superioare de licență absolvite cu diplomă, dar și vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției de minimum 3 ani. Candidaturile pot fi depuse până în data de 21 martie. Proba scrisă a fost programată pentru data de 27 martie, iar interviul pentru data de 29 martie.

Ministerul Educației Naționale mai organizează concurs pentru posturile de director la Clubul Sportiv Universitar „A.S.E.“ din București, Clubul Sportiv Universitar din Oradea și Clubul Sportiv Universitar „Politehnica“ din Timișoara.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: