Poştaşii gorjeni ies în stradă

Angajaţii de la Poşta Română se pregătesc de proteste. În judeţul Gorj poştaşii vor face pichetări pe 24 august, când sunt aşteptaţi să protesteze peste 200 de angajaţi. Nemulţumirile angajaţilor de la Poşta Română sunt legate în special de restructurări, dar şi de reducerea salariilor, care şi aşa sunt de mizerie.

Sindicaliştii Sindicatului Lucrătorilor Poştei Române sunt nemulţumiţi de faptul că în ultimii ani nu s-au mai încheiat contracte noi, care să aducă venituri, nu le sunt asigurate materialele consumabile şi în ultima perioadă Poşta Română se află în continuu proces de reorganizare. Cele mai mari probleme pe care angajaţii le ridică sunt cele legate de reducerile salariale, dar şi de concedierile anunţate. „Noi suntem îngrijoraţi de locurile de muncă pentru că în ultimii ani managementul companiei nu a mai încheiat noi contracte care să aducă venituri, nu a mai adus activităţi noi şi s-au bazat mai mult pe echilibrarea societăţii. Sunt încălcate şi prevederile din contractul colectiv de muncă pentru că nu sunt asigurate materialele consumabile şi în aceste condiţii angajaţii sunt nevoiţi să şi le cumpere din buzunar. Ne sperie şi faptul că Poşta Română este de peste trei ani de zile în proces de organizare şi reorganizare dar vor să reducă şi salariile cu 20%. Sunt anunţate şi concedieri” a declarat Liliana Popescu, lider sindicatul SLPR Gorj.

În Gorj, protestele vor avea loc pe data de 24 august, iar la pichetări sunt aşteptaţi aproximativ 200 de angajaţi ai Poştei Române.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: