Postul de viceprimar la Târgu Jiu, vacant timp de o lună

Surpriză ieri la şedinţa de Consiliu Local Târgu Jiu. Consilierii au luat act de încetarea mandatului de viceprimar al lui Matei Nădrag, care şi-a depus demisia invocând faptul că va fi implicat într-un proiect politic de anvergură. Liberalii au anunţat că îl susţin pentru această funcţie pe tânărul consilier local Mihai Paraschiv, dar decizia a fost amânată, după ce presa a dezvăluit unele afaceri în care ar fi implicat acesta.

Un ziar local a scris ieri despre faptul că Mihai Paraschiv ar avea afaceri falimentare, ar fi fost asociat cu soţia lui Gelu Livezeanu şi că service-ul lui auto ar acoperi afaceri cu asigurări nu tocmai legale. „A fost un articol la comandă”, a spus consilierul local Paraschiv. Acesta a explicat faptul că a avut şi firme fără activitate, care astfel au ajuns pe pierderi, şi că asocierea cu soţia lui Livezeanu a fost cu mult timp înainte să apară problemele penale ale acestuia din urmă. „Eu am un teren în Primăverii şi voiam să construim împreună un cartier de locuinţe, dar între timp am renunţat”, a explicat Paraschiv asocierea cu Livezeanu.

Întrebat la comanda cui crede că este scris articolul, Mihai Paraschiv a ezitat să dea un răspuns.

Dian Popescu: Nu ne schimbăm opţiunea

Încetarea mandatului de viceprimar al lui Matei Nădrag a fost aprobată, ieri, în şedinţa Consiliului Local Tâgu Jiu. Nominalizarea unui alt viceprimar nu s-a mai făcut, primarul Cârciumaru preferând să aştepte ca Mihai Paraschiv să lămurească lucrurile apărute în presă.

Cârciumaru a precizat că PNL-ul nu a făcut nici o nominalizare oficială până în prezent. “Conform înţelegerii de la constituirea alianţei USL, postul de viceprimar este al PNL-ului. Cu toate acestea, până în momentul de faţă, PNL-ul nu a trimis nici o adresă oficială prin care să facă o nominalizare pentru această funcţie. Până la viitoarea şedinţă aşteptăm numirea oficială din parte PNL”, a declarat Florin Cârciumaru.

Edilul local a mai spus că, până la sfârşitul lunii septembrie, Mihai Paraschiv are timp suficient pentru a demonstra că este persoana îndreptăţită să ocupe funcţia de viceprimar. “După informaţiile apărute în presă, domnul Paraschiv va avea timp să demonstreze că nu e adevărat ceea ce s-a scris şi că este o persoană îndreptăţită să ocupe postul de viceprimar rămas vacant după demisia lui Matei Nădrag”, a mai menţionat Cârciumaru.

Preşedintele PNL Gorj Dian Popescu a ţinut să precizeze că liberalii îi susţin pe Mihai Paraschiv pentru funcţia de viceprimar şi că nu sunt dispuşi să schimbe decizia.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: