Posturi cerute de spitalele din Gorj pentru rezidenţi

Spitalele din Gorj au solicitat 14 posturi pentru rezidenţi în urma estimării necesarului de specialişti. Câte 5 posturi au fost cerute de către Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi Spitalul Orăşenesc Rovinari, iar câte două de către Spitalul Municipal Motru şi Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti. Concursul de intrare în rezidenţiat se va desfăşura în data de 25 noiembrie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici date în 2011.

Ministerul Sănătăţii a programat concursul de admitere în Rezidenţiat pentru data de 25 noiembrie. De această dată, Rezidenţiatul se va desfăşura şi pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici, aşa cum se întâmpla până în acum. La fel ca anul trecut, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici date în 2011. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, spitalele din judeţ au solicitat 14 posturi pentru rezidenţi. Este vorba despre 13 în specialitate medicală şi unul în farmacie. Cele mai multe posturi au fost cerute de către Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi Spitalul Orăşenesc Rovinari. “În urma estimării necesarului de specialişti, spitalele din Gorj au cerut, pentru rezidenţi, un număr de 14 posturi, 13 dintre ele în specialitatea medicală şi unul în farmacie. Situaţia solicitărilor se prezintă în felul următor: 5 posturi pentru Spitalul Judeţean Târgu Jiu (un post ATI, un post Secţia Urologie, un post Cabinet alergologie, un post Secţia Ginecologie şi un post pentru Chirurgie Dento-Alveolară din cadrul Secţiei ORL); 5 posturi pentru Spitalul Rovinari (un post ATI, un post medicină internă, un post medic oftalmolog, un post radiolog şi un post de farmacist); 2 posturi pentru Spitalul Municipal Motru (un post Secţia Balneofizioterapie şi un post Chirurgie generală) şi 2 posturi pentru Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti (un post pentru urologie şi unul pentru nefrologie)”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

ÎNSCRIERI

Înscrierile se vor putea face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, însă până în momentul de faţă nu s-a comunicat perioada. “În prezent, nu ştim perioada în care se vor desfăşura înscrierile, însă aşteptăm ca până la 15 octombrie să se comunice de către minister”, a mai precizat Marius Boeriu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: