Posturi de şoferi şi fochişti deblocate

Ministerul Educaţiei a deblocat posturi de şoferi, fochişti şi contabili pentru şcolile din judeţul Gorj. Cele opt posturi pentru care se va organiza concurs după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj va comunica oficial acest lucru şcolilor şi primăriilor au fost deblocate pentru unităţi de învăţământ din localităţile Samarineşti, Bengeşti-Ciocadia, Alimpeşti, Bălăneşti, Baia de Fier, Rovinari sau Târgu Jiu. Nu toate sunt însă cu normă întreagă.

La şcolile din Salarineşti, Bengeşti-Ciocadia, Alimpeşti şi Bălăneşti se vor putea face angajări pe posturile de şofer, la Rovinari şi la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” au fost deblocate posturile de contabil, iar la Baia de Fier va fi angajat un fochist. În şcolile în care s-au primit microbuze noi în luna decembrie a anului trecut, respectiv Samarineşti, Bengeşti-Ciocadia şi Alimpeşti, şoferii vor funcţiona doar pe jumătăţi de normă. Acest lucru nu este agreat de primari, care consideră că nimeni nu se va angaja pe bani puţini.

Primarul Marian Ardeiu din Samarineşti se bucură că postul de şofer de microbuz a fost deblocat, dar în acelaşi timp susţine că va fi foarte greu să angajeze pe cineva doar pe o jumătate de normă. „Deblocarea postului de şofer de microbuz este binevenită pentru că noi am folosit pentru transportul elevilor şoferul primăriei şi ne-am cam chinuit. Noaptea omul era la deszăpezit, iar dimineaţa se ducea după copii să îi ducă la şcoală. Însă nu ştiu cine o să ocupe acest post cu jumătate de normă pentru că ar însemna să ia foarte puţini bani. Şoferul primăriei are 700 lei salariu. Va fi foarte greu să angajăm pe cineva în aceste condiţii. Ar trebui să se gândească la faptul că nimeni nu va munci pe bani aşa puţini”, spune primarul Marian Ardeiu.

Conform celor declarate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în fiecare şcoală se va organiza concurs în termen de 15 zile după comunicarea oficială a ISJ Gorj.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: