Posturi deblocate la noroc

Peste 120 de posturi de bucătari și fochiști în școlile de pe raza județului Gorj așteaptă  să fie deblocate. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că deși cereri pentru deblocarea posturilor la unitățile de învățământ vin din toate părțile, trebuie respectată regula în vigoare, o angajare la șapte posturi eliberate. Unde s-a respectat acest principiu au fost deblocate posturi de bucătari, pedagogi sau fochiști.

Primarii din comunele Gorjului sunt uimiți când se mai deblochează câte un post la școlile din subordine. Primarul Emil Cătănoiu din Căpreni spune că mai bine de un an de zile așteaptă ca postul de fochist să fie deblocat pentru a putea fi angajată la școala din Bulbuceni o persoană calificată care să facă focul la elevi. ”De un an de zile aștept deblocarea postului de fochist, iar abia în urmă cu două săptămâni s-a aprobat scoaterea lui la concurs. S-a blocat după ce femeia de serviciu a plecat la muncă în Germania. Asta nu înseamnă că elevii au învățat în frig pentru că veneau un băiat de la ajutorul social să aprindă focul. Dar este nevoie de o persoană instruită pentru că avem centrală pe lemne și așa se cere. Concursul va fi organizat în scurt timp”, afirmă primarul Emil Cătănoiu. Inspectorul școlar general Justin Paralescu spune că astfel de situații se mai întâlnesc la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, unde a fost deblocat postul de pedagog sau la Grădinița Nr.1 din Târgu Jiu, unde a fost nevoie de un bucătar.

REGULĂ

La nivelul județului Gorj s-au blocat 120 de posturi, majoritatea ca urmare a pensionărilor. Principiul care trebuie respectat este o angajare la șapte posturi eliberate.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: