Potârcă, arestat prin palatul din Meteor

Fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, este în arest la domiciliu, începând de miercuri seara, după ce Curtea de Apel Craiova i-a admis contestația la o decizie a Tribunalului Gorj de prelungire a mandatului de arestare preventivă emis în urma unui flagrant ce a dus la arestarea sa. Asta nu înseamnă însă că postul prezidențiabil a scăpat și de problemele penale care s-au tot adunat în ultimul an, numele său figurând acum pe mai multe dosare aflate în judecată la diferite instanțe din țară, în unele fiind chiar așteptată o sentință finală primăvara aceasta.

Curtea de Apel Craiova a admis contestația lui Potârcă la trei luni de la reținerea sa, fostul prezidențiabil fiind arestat pe 19 decembrie anul trecut, după ce a fost prins în flagrant dându-i 5000 de lei mită unui lichidator judiciar din Târgu Jiu care administra una dintre firmele sale. Lichidatorul respectiv este Matei Catrinoiu, președinte al PNȚCD Gorj, cu care Potârcă s-a aflat în conflict deschis de mai multe ori în cursul anului trecut, în anul 2012 acesta fiind implicat într-un alt flagrant, ce a dus la arestarea judecătoarei Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, condamnată între timp pentru că îl șantaja pe acesta cu poze compromițătoare.

Potârcă spunea ieri că este mult mai fericit fiind arestat la domiciliu decât să stea în spatele gratiilor, el afirmând că întreg dosarul se bazează pe o înscenare menită să îl reducă la tăcere. „Nu i-am dat bani lui Catrinoiu pentru că nu aveam de ce să îl mituiesc. El se tot plângea că nu câștigă nimic din administrarea firmei mele, că are cheltuieli mari și așa am stabilit să îi dau 20.000 de lei, pe acte, evident, doar să nu îl mai aud că se plânge. M-a păcălit însă pentru că mi-a întins o cursă chiar în ziua în care a murit fratele meu, eu fiind atunci arestat fără să pot să particip la înmormântare”, spune Potârcă.

Alte dosare, alte procese

Fostul candidat la Președinția României are în prezent mai multe procese pe rolul instanțelor de judecată din țară, fiind acuzat de evaziune fiscală cu prejudicii de milioane de euro, pentru a participa la acele procese el trebuind să obțină de fiecare dată acceptul judecătorului de caz pentru a putea pleca de la domiciliu. „O să merg destul de des la domnul judecător pentru că sunt multe procese și nu vreau să lipsesc de la ele. Vreau să îmi dovedesc nevinovăția la toate acuzațiile ce mi se aduc”, mai afirmă Constantin Ninel Potârcă.

Cel mai greu dintre dosarele în care fostul prezidențiabil este judecat pentru evaziune fiscală se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. În acest dosar, cu un prejudiciu de 180 de milioane de lei, Potârcă a fost condamnat de instanțele inferioare la 6 ani de închisoare cu executare, iar fratele său, Toma, la cinci ani. Amândoi sunt acuzați că la începutul anilor 2000 au demolat și vândut la fier vechi fostul combinat chimic de la Arad, firma prin care au intermediat afacerea respectivă fiind în faliment, lichidatorul judiciar al acesteia fiind Matei Catrinoiu, denunțătorul lui Constantin Ninel Potârcă.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: