Potârcă cere să fie trimis în judecată

Fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, le-a cerut anchetatorilor care l-au dorit în spatele gratiilor vara trecută, când a şi fost arestat preventiv pentru cinci zile, să îl trimită mai repede în judecată pentru a putea să-şi dovedească nevinovăţia în faţa unui judecător.

 „Obama” de Meteor are interdicţie de a părăsi municipiul Târgu Jiu şi odată trimis dosarul în judecată ar putea spera la o clemenţă mai mare din partea magistratului de caz, el fiind printre puţinii acuzaţi de evaziune din Gorj care nu pot să îşi părăsească localitatea de domiciliu. E drept că în cazul său prejudiciul este de circa un milion de euro, respectiv 4,4 milioane lei, conform anchetatorilor, numai că Potârcă spune că nu există un astfel de prejudiciu şi de aceea cere să fie judecat cât mai repede.

„S-a depus o expertiză la dosar pe care eu o voi contesta, chiar dacă ea nu evidenţiază existenţa unui prejudiciu. Sunt alte aspecte acolo care trebuie clarificate şi pe care nu le doresc lăsate aşa ca în expertiză. În plus, eu am cerut şi acum, ca şi la alte dosare, să fiu trimis în judecată cât mai repede ca să pot să-mi demonstrez acolo nevinovăţia. O să cer eu acolo o expertiză şi voi arăta că nu există nicio evaziune, dar pentru asta trebuie să mi se dea posibilitatea să fiu judecat. Ancheta aceasta durează de atâtea luni, m-au şi arestat şi veţi vedea că nu vor avea probe ca să-şi susţină acuzaţiile, deşi doamna procuror care are dosarul tocmai de asta m-a băgat după gratii, fiind convinsă prea devreme că am făcut evaziune”, spune Potârcă.

Fostul prezidenţiabil mai are pe rol acum două dosare, în ambele fiind condamnat la închisoare cu executare, sentinţele nefiind definitive. Recent însă el a obţinut la Tribunalul Gorj o decizie definitivă de încetare a urmăririi sale penale într-un dosar în care Parchetul General decisese scoaterea sa de sub urmărire penală într-un alt dosar cu o evaziune de circa un milion de euro. Finanţele Publice au contestat însă ordonanţa procurorilor, dar au pierdut procesul, dosarul fiind unul din cele două în care Potârcă a fost reţinut în toamna lui 2010 pentru câte 24 de ore.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: