Potârcă își caută eliberarea tot la Târgu Jiu

Aflat în spatele gratiilor IPJ Dolj dinainte de Crăciun, fostul prezidențiabil din cartierul Meteor își încearcă norocul prin instanțele de la Craiova pentru a redeveni o persoană liberă, dar, în cele din urmă, tot la Târgu Jiu ajunge pentru a obține o decizie a magistraților în acest sens. Constantin Ninel Potârcă a cerut chiar de Bobotează ca Tribunalul Dolj, cel care a emis mandatul de arestare pe numele său, să-l lase în libertate în anumite condiții, eventual cu restricția de a părăsi localitatea de domiciliu, așa cum s-a mai întâmplat și anul trecut. Magistrații craioveni au amânat însă pentru ziua de Sfântul Ion luarea unei decizii, sentința Tribunalului Dolj arătând că Tribunalul Gorj este cel care are competența de a da un verdict la cererea lui Potârcă.

În consecință, în următoarele zile „Obama” de Meteor revine acasă fie și pentru câteva ore pentru a vedea ce verdict vor da judecătorii gorjeni în dosarul său, judecători pe care, înainte de arestare, îi amenința cu blesteme care mai de care mai periculoase. Chiar și dacă va obține un verdict favorabil la Tribunalul Gorj, Potârcă tot nu va fi lăsat însă imediat în libertate pentru că procurorii vor formula cu siguranță recurs, iar dosarul se va muta din nou la Craiova, dar la Curtea de Apel, cea care anul trecut a mai dispus odată anchetarea sa în stare de libertate. Potârcă a fost atunci arestat preventiv pentru 7 zile, ulterior având interdicție de a părăsi municipiul Târgu Jiu, lucru cu care, de asemenea, nu a fost de acord, pe considerentul că nu s-a putut prezenta la medicul din Timișoara care îl îngrijește, starea sa de sănătate agravându-se.

Reamintim că Potârcă și-a petrecut sărbătorile de iarnă în arestul IPJ Dolj după ce a fost reținut și arestat preventiv pentru 29 de zile în urma unui flagrant organizat la Târgu Jiu. El i-ar fi dat 5000 de lei lichidatorului judiciar Matei Catrinoiu, cel care se ocupă de administrarea uneia dintre firmele sale, în condițiile în care îi promisese 20.000 de lei pentru a-i  „cumpăra” bunăvoința. Relația dintre cei doi a fost destul de tensionată anul trecut, Potârcă neezitând să-l critice public pe Catrinoiu de mai multe ori. Culmea este că Matei Catrinoiu a mai fost implicat într-un flagrant, cel care a dus la arestarea și condamnarea judecătoarei Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, cea care îl șantaja cu poze deocheate în campania electorală din 2012. Ancheta în flagrantul lui Potârcă a fost efectuată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova tocmai pentru că denunțătorul are o funcție care intră în competențele procurorilor din Bănie.

Indiferent de sentința pe care o vor da judecătorii la cererea lui Potârcă de a fi lăsat liber, fostul prezidențiabil va trebui să se mai prezinte de acum încolo la Tribunalul Gorj pentru că de luna aceasta încep audierile efective în dosarul de evaziune fiscală în care a fost trimis în judecată și în care a fost arestat anul trecut pentru o săptămână. Anul 2014 se anunță și mai greu pentru „Obama” de Meteor, acesta mai având pe rol și alte dosare, unul dintre ele fiind judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde e posibilă pronunțarea unei sentințe definitive. În dosarul respectiv acesta a fost condamnat de instanțele inferioare la pușcărie cu executare, dar și la plata unor daune de 180 de milioane de lei către statul român. Afacerea vizează modul în care fostul Combinat Chimic din Arad a fost licitat de familia Potârcă și dus la fier vechi, fostul prezidențiabil susținând că altcineva ar fi luat, de fapt, banii, iar el ar fi doar un țap ispășitor în dosarul respectiv.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: