Potârcă își execută pedeapsa la Craiova

Penitenciarul Craiova este locul în care este „cazat” fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă. Acesta și-a informat ieri rudele că împreună cu fratele său, Tănasie, condamnat și el la cinci ani de închisoare, a fost mutat din arestul IPJ Gorj într-o celulă a Penitenciarului Craiova, loc prin care „Obama” de Meteor a mai trecut la începutul anului, când a fost arestat preventiv pentru dare de mită.

Cei șase ani primiți de acesta și decizia instanței de a-l obliga să despăgubească statul cu peste 181 de milioane de lei a băgat spaima în ceilalți romi din Meteor, implicați și ei în afaceri cu fier vechi în anii trecuți. Nu mai puțin de 30 dintre aceștia au fost trimiși în judecată de către procurorii DIICOT Târgu Jiu, în urma descinderilor din vara anului trecut, iar acum se gândesc cu groază la ce pedepse îi așteaptă. Procesul lor a continuat ieri la Tribunalul Gorj, sala de judecată fiind neîncăpătoare pentru numărul mare de inculpați, dar și pentru rudele lor, venite să le fie alături.

„Dacă lui Ninel i-au făcut ce i-au făcut, că a avut curaj să se ia cu ei în gură și să ne apere drepturile, să nu fie discriminare, vă dați seama că și pe noi o să ne bage la pușcărie? Nu mai e de stat în țara asta!”, era concluzia unuia dintre inculpați, speriat de verdictul pe care l-ar putea primi spre sfârșitul anului în acest dosar de evaziune fiscală. Cei 30 de inculpați sunt acuzați că au folosit facturi de la firme fantomă pentru a nu plăti către stat impozite și taxe de milioane de lei, bani pe care i-au folosit în interes propriu, ancheta DIICOT arătând că în unele zile patronii din Meteor scoteau de la bancă și de zece ori sume fixe de câte 10.500 de lei, pe care le foloseau în interes personal.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: