Greblă, luat la întrebări: Sunteţi mulţumit să fiţi în slujba unui infractor?

Toni Greblă s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde instanţa supremă judecă apelul formulat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şeful Secretariatului General al Guvernului având parte de o primire mai puţin obişnuită, dar care este „specifică” liderilor de la vârful actualei puteri.

Câţiva contestatari ai lui Liviu Dragnea i-au făcut „primirea” lui Greblă la sosirea la Înalta Curte, printre aceştia aflându-se şi jurnalistul Mălin Bot. Într-o transmisiune făcută pe reţelele de socializare, acesta prezintă dialogul pe care l-a avut cu Greblă, fostul judecător la Curtea Constituţională interacţionând în mod deschis cu persoanele care, în mod evident, aveau o altă opţiune politică decât a sa.

Bot l-a întrebat pe Greblă despre cum se simte ştiind că este în slujba unui „infractor”, politicianul menţionând că remarca respectivă este doar o opinie pe care nu o comentează. Alţi contestatari l-au întrebat pe acesta dacă este mulţumit de felul în care arată Justiţia sub domnia guvernării PSD, întreaga scenă fiind supravegheată de la distanţă de jandarmii prezenţi în zona respectivă. Mălin Bot l-a taxat apoi pe Greblă pentru faptul că a catalogat drept „opinie” faptul că şeful său de partid ar fi „infractor”, jurnalistul menţionând că atâta timp cât pe numele lui Dragnea există o decizie definitivă de condamnare, care apare inclusiv în cazierul acestuia, discuţiile pe acest subiect nu pot fi considerate „opinii”. Bot a accentuat şi faptul că precizarea a fost făcută de un fost judecător de la Curtea Constituţională, Greblă demisionând de acolo după ce a fost pus sub acuzare de DNA. În primăvară, el a fost achitat de acuzaţiile respective, instanţa stabilind acelaşi lucru şi faţă de ceilalţi inculpaţi din dosarul său. DNA nu a fost însă de acord cu verdictul şi încearcă să obţină acum o condamnare a celor în cauză, procesul primind deocamdată un nou termen, până la o sentinţă definitivă mai fiind ceva vreme de aşteptat.

Vizualizări: 2,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: