Muncă în folosul comunităţii pentru afaceristul Benegui

O distracţie într-un club din centrul municipiului Târgu Jiu şi mersul cu maşina apoi spre casă, după ce a consumat alcool, îl costă pe omul de afaceri Marius Benegui o condamnare în cazierul său. Curtea de Apel Craiova a respins apelul prin care acesta încerca să primească o pedeapsă mai blândă şi, astfel, a rămas definitivă sentinţa din primăvară dispusă de Judecătoria Târgu Jiu: condamnare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.

Faptele pentru care Benegui a fost acum condamnat s-au întâmplat în aprilie 2017, dimineaţa la ora 3.00 acesta fiind tras pe dreapta pentru a sufla în fiolă. Iniţial, omul de afaceri a căutat să evite întâlnirea cu agenţii rutieri, încercând să intre pe un drum lăturalnic de pe DN Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu pe care se deplasa. Dacă podul peste Jiu nu ar fi fost în reparaţii la acea vreme, Benegui ar fi mers spre locuinţa sa din Turcineşti fără să dea de agenţi, dar, cum podul era închis, a trebuit să facă un ocol până spre Bumbeşti Jiu.

Când l-au oprit, agenţii nu au putut să îl convingă pe şofer din prima să sufle în fiolă. Benegui a reuşit acest lucru de abia la spital, când i-au fost recoltate şi teste de sânge, rezultatele fiind clar în defavoarea sa. „Aici, inculpatul a realizat în cele din urmă testarea cu aparatul etilotest, înregistrându-se o concentraţie de 0,90 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat. Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie (…) rezultă că la ora 03:45 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 2,10 g ‰, iar la ora 04:45 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 2,05 ‰. S-a arătat că, pe parcursul urmăririi penale, inculpatul şi-a însuşit rezultatul analizelor de laborator, recunoscând şi regretând comiterea faptei. S-a menţionat că, fiind audiat, inculpatul a precizat că în noaptea de 16/17.04.2017, în intervalul orar 22:00 – 02:40, a consumat băuturi alcoolice, respectiv 700 ml whisky, după care, deşi a realizat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a condus autoturismul descris mai sus pe drumurile publice, cu intenţia de a ajunge la domiciliul său”, se arată în motivarea deciziei de condamnare a inculpatului.

Prin sentinţa respectivă, Marius Benegui a primit o condamnare de 1 an şi 2 luni, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani. În acest interval de timp, omul de afaceri trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare, să îşi justifice sursele de existenţă, dar şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii pe raza comunei Turcineşti.

Vizualizări: 2,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: