Potârcă nu mai vrea procese la Târgu Jiu din cauza lui Catrinoiu

Disputele pe care fostul prezidenţiabil Constantin Ninel Potârcă le are cu lichidatorul desemnat de instanţe să se ocupe de soarta uneia dintre firmele sale şi, implicit, de soarta a zeci de hectare de teren pe care firma respectivă le are la Arad, continuă cu noi declaraţii pe care le face omul de afaceri. Acesta consideră că lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu, preşedinte al PNŢCD Gorj, de altfel, nu ar trebui să se ocupe de afacerile sale atâta timp cât are soţia angajată în sistemul judiciar din Gorj. Paraschiva Catrinoiu este judecător la Judecătoria Târgu Jiu, iar soţul său, ca lichidator, primeşte de la magistraţii Tribunalului Gorj sau de la Curtea de Apel Craiova diverse dosare în procesele de insolvenţă sau de lichidare a unor firme falimentare.

Potârcă apreciază că acest lucru reprezintă o incompatibilitate pentru Catrinoiu, mai ales după ce acesta a fost implicat anul trecut într-un flagrant cu şefa secţiei comerciale de la Curtea de Apel Craiova, care îl şantaja cu nişte poze deocheate făcute cu el. „Vă daţi seama cine şi cum e pus să-mi administreze mie afacerile. E un lichidator care are soţia colegă cu judecătorii care mă judecă pe mine şi mă discriminează pentru că sunt rom, iar la Curtea de Apel amanta acestui om era şefă de secţie. Păi cum să mi se facă mie dreptate vreodată la Gorj sau la Craiova? O să mă plâng la Consiliul Superior al Magistraturii, la Uniunea Practicienilor în Insolvenţă şi pe unde se mai poate pentru că eu sunt convins că e un caz de incompatibilitate nu doar în dosarul meu, ci în toate celelalte de care s-a ocupat acest domn Matei Catrinoiu”, spune Potârcă.

Fostul candidat la Preşedinţia României declară că vrea şi să ceară strămutarea dosarelor de la Gorj şi Craiova la alte instanţe din ţară, în speranţa că, acolo, magistraţii nu ar mai fi influenţaţi de …Catrinoiu. Liderul ţărănist nu este pentru prima dată la un astfel de „meci” cu Potârcă, omul de afaceri spunând anul trecut că firmele sale nu sunt deloc administrate cum trebuie de cel desemnat de instanţe să facă acest lucru. Săptămâna trecută Potârcă a mai reclamat la CSM şi faptul că o judecătoare de la Târgu Jiu l-ar fi discriminat în timpul unui proces, spunându-i că ar fi rrom din cartierul Meteor. Ulterior, acesta şi-a dat seama că judecătoarea în cauză este colegă cu soţia lui Catrinoiu, astfel născându-se convingerea pentru fostul prezidenţiabil că şansele sale de a avea parte de un proces echitabil şi corect în Gorj sunt minime.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: