Potârcă, proces pentru o evaziune de milioane de euro

Vremuri grele pentru fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă având nevoie de avocaţi buni în perioada care urmează, la sfârşitul acestei luni fiind programat să înceapă la Tribunalul Gorj procesul în care procurorii DNA îl acuză de o evaziune fiscală de circa 19 milioane de lei.

Afaceristul reţinut în toamna anului trecut în alte două anchete similare a fost trimis acum în judecată împreună cu fratele său, Tănase, dar şi cu alţi doi patroni din Vâlcea, Dan şi Mihalache Radu. Procurorii anticorupţie susţin că aceştia au folosit pentru firmele lor facturi false, Potârcă fiind anchetat pentru activitatea pe care a avut-o la Siatra Prod SRL, firmă de top în urmă cu un deceniu, dar care, între timp, a dat faliment.

Fostul prezidenţiabil are acum sechestru pus pe avere, procurorii dorind să se asigure că la finalul procesului statul va mai recupera ceva din prejudiciul estimat acum. Potârcă nu îşi face mari probleme, mai ales că ancheta a început în octombrie 2009, în plină campanie electorală la prezidenţiale, el declarând atunci că de abia aşteaptă ca dosarul să ajungă la judecători pentru a-şi putea dovedi nevinovăţia. Între timp, el s-a mai ales cu alte două dosare în care este acuzat tot de evaziune, cele în care a şi fost reţinut în toamna anului trecut, anchetele nefiind încheiate nici până acum. Prejudiciul în aceste două dosare instrumentate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj este estimat la circa un milion de euro, aici fiind începute cu vreo patru ani în urmă şi cercetările în dosarul înaintat acum la Tribunal.

DECLINARE

Procurorii şi-au declinat competenţa în favoarea celor de la DNA datorită prejudiciului estimat la peste un milion de euro, anterior Potârcă declarând că s-a mai judecat cu Direcţia Finanţelor Gorj pe chestiunea respectivă şi că instanţele de judecată i-au dat lui dreptate.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: